Landstede Groep

Werkenlijk leren is werkelijkheid

20 september 2022

Een plek waar theorie en praktijk samenkomen. Waar werken en leren door elkaar heen lopen. En waar je jezelf kunt ontwikkelen, of je nu student of professional bent. Het klinkt als een droombeeld, maar in werkelijkheid bestaan dit soort plekken al. En daar mogen we trots op zijn, vinden de vier Zwolse mbo-scholen. Daarom introduceren ze Werkenlijk Leren, een online verzamelplaats om onderwijs en bedrijfsleven te inspireren met bijzondere inzichten en initiatieven...

Doorlopende Leerroute Nuborgh mbo Menso Alting

08 augustus 2022

Mbo Menso Alting heeft in samenwerking met het Nuborgh in Elburg een doorlopende leerroute ontwikkeld waardoor jongeren vanaf het nieuwe schooljaar tegelijk vmbo én mbo volgen. Daarvoor is het niet meer nodig om eerst de vmbo-examens te halen. Bovendien zitten leerlingen van verschillende opleidingen, van ‘zorg’ tot ‘techniek’, bij elkaar in de groep. “Deze vorm van de zogenoemde doorlopende leerroute is nog uniek in de onderwijswereld. Na een aantal succesvolle pilots, omarmen wij die vanaf nu als het ‘nieuwe normaal’”, zegt Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur van de Landstede Groep. mbo Menso Alting is onderdeel van de Landstede Groep.

Maatschappelijke Zorg 3e plaats Keuzegids mbo

12 maart 2022

‘Het is een verdraaid mooie prestatie’ ‘Samen geloven in ontwikkeling’, daar gaat mbo Menso Alting in Zwolle voor. En dat werpt vruchten af. De opleidingen Maatschappelijke Zorg behaalden in de Keuzegids mbo 2022 regionaal de tweede plaats, en landelijk de derde plaats. Waar een kleine school groot in is.

Combi-opleiding VIG MZ

20 mei 2021

Goed voorbereid op je toekomst! Wij bieden een unieke mogelijkheid aan om een twee opleidingen tegelijk te halen. Dit betekent dat je een dubbel diploma kan behalen in drie jaar. Dit geldt voor de opleidingen:

Jaarverslag Stichting Landstede 2020: een jaar van flexibiliteit en aanpassingen

07 mei 2021

mbo Menso Alting is onderdeel van de Landstede Groep en voor het jaarverslag daaromtrent zijn de cijfers van mbo Menso Alting verweven in het jaarverslag van de Stichting Landstede van de Landstede Groep. Lees hier meer over het jaar 2020