Landstede Groep

Retailmedewerker

Handel & Commercie

Het beroep

Lijkt het jou een mooie uitdaging om een klant van A tot Z te begeleiden? 

Als retailmedewerker ben jij het gezicht van de winkel. Vanaf het moment dat klanten binnenkomen totdat zij de winkel weer verlaten, ben jij degene die aanwezig is rondom de klanten. Jij ontvangt, adviseert, informeert en zorgt ervoor dat klanten met een goed gevoel de winkel verlaten. Jouw advies moet passend zijn. Jij zorgt ervoor dat jouw productkennis altijd up-to-date is.

Als retailmedewerker kun je aan de slag gaan in bijvoorbeeld een kledingwinkel, bouwmarkt, supermarkt, speciaalzaak of groothandel.

Iets voor jou?

  • Vind je het geven van goede service belangrijk?
  • Werk je graag in een team en heb je een flexibele instelling?
  • Wil je graag mensen helpen?

Dan komen jouw talenten als verkoper tot hun recht! Meld je aan voor de opleiding en kom kennismaken!

De opleiding

Je gaat je tijdens deze opleiding ontwikkelen op twee terreinen:

  • Je leert over gastvrijheid en klantbegeleiding. Denk hierbij aan het ontvangen, begeleiden, informeren en adviseren van de klant. Daarnaast zorg je voor de afronding van de klantreis. Met of zonder aankoop: alle klanten moeten wel met een goed gevoel de winkel verlaten. 
  • Je leert over ondersteunende winkelprocessen. Je leert om de voorraad te beheren. Je bekijkt of er voldoende voorraad is en onderneemt actie als dit niet het geval is. Je neemt de binnenkomende vracht aan en pakt deze uit. Ook leer je over transacties en kassasystemen. 

Na deze opleiding heb je alle kennis opgedaan om als retailmedewerker aan de slag te gaan. Ben je na het afronden van deze opleiding op zoek naar meer uitdaging en lijkt het jou gaaf om verantwoordelijk te zijn voor een afdeling in een winkel? Dan kan de opleiding Retailspecialist voor jou een mooie vervolgstap zijn. 

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL

Werken en leren combineren? Geen probleem! Deze opleiding kun je namelijk volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de knop aanmelden voor de opleiding om je aan te melden.  Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Andere opleidingen in deze richting

Filters
Sector
Leerweg
Niveau
{{item.name}}
Leerweg {{getLeerwegen(item)}} | Niveau {{getNiveaus(item)}}

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan de gekozen filters voldoen.