Landstede Groep

Retailspecialist

Handel & Commercie

Het beroep

Lijkt het jou gaaf om een klant een fantastische winkelervaring te geven?

Als retailspecialist ben jij van waarde voor de klant. Met jouw uitstraling, hulp, kennis en communicatie zorg jij
ervoor dat klanten graag terugkomen en dat de verkoop stijgt. Je bouwt snel een relatie op met de klant en bent gepassioneerd aanwezig in de verkoopomgeving. Je bent verantwoordelijk voor een afdeling in bijvoorbeeld een supermarkt, drogisterij, kledingzaak of (mini)warenhuis.

De opleiding

Je gaat je tijdens deze opleiding ontwikkelen op drie terreinen: 

  • Je leert alles over verkoop en advies. Je leert hoe je van begin tot eind de klantreis goed begeleidt. Je verdiept je in het assortiment en het retailconcept van winkels.
  • Je leert professioneel te kijken naar jezelf en naar jouw afdeling in de winkel. Je krijgt inzicht in de winkel en stelt verbetervoorstellen op. Je houdt je hierbij ook bezig met trends en ontwikkelingen in jouw vak. Hoe kun jij jouw afdeling steeds blijven verbeteren?
  • Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor een afdeling in een winkel. Je leert medewerkers aan testuren, planningen te maken en (nieuwe) medewerkers te instrueren. Ook neem je verantwoordelijkheid voor artikelpresentaties en acties in de winkel en op social media.

Na deze opleiding ben je klaar om als retailspecialist aan de slag te gaan. Ben je na deze opleiding op zoek naar meer uitdaging en lijkt het jou gaaf om eindverantwoordelijk te zijn voor een hele winkel? Dan kan de opleiding Retailmanager voor jou een mooie vervolgstap zijn.

Iets voor jou?

  • Heb je een vlotte babbel en kun je je goed inleven in anderen?
  • Geef je anderen graag advies?
  • Heb je oog voor presentatie?

Drie keer ‘ja’? Kies dan voor deze studie! Meld je aan voor de opleiding en kom kennismaken!

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL

Werken en leren combineren? Geen probleem! Deze opleiding kun je namelijk volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de knop aanmelden voor de opleiding om je aan te melden.  Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Andere opleidingen in deze richting

Filters
Sector
Leerweg
Niveau
{{item.name}}
Leerweg {{getLeerwegen(item)}} | Niveau {{getNiveaus(item)}}

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan de gekozen filters voldoen.