Landstede Groep

Studiekeuze

Hoi,

Leuk dat jij onze site bezoekt. We helpen jou graag met onze tips voor het kiezen van de juiste mbo-opleiding voor jou!

1. Begin op tijd met voorbereiden

Doe jij dit of komend jaar examen, ga dan op tijd kijken welke opleiding bij jou past. Waar ben jij goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten? Op onze website vind je al onze opleidingen. Ook kun je kijken op kiesmbo.nl. Op jouw school kan jouw mentor / coach / decaan je helpen. Check hier onze opleidingen. Check hier kiesmbo.nl 

2. Streep weg

Er zijn heel veel opleidingen. Weet je wat je leuk vindt? Ideaal! Weet je het nog niet zo goed? Streep dan weg wat je niet leuk lijkt. 

3. Bekijk beroepenfilmpjes

Door filmpjes te bekijken, kun je een beter beeld krijgen van het beroep wat je kunt gaan uitoefenen na een opleiding. Kijk hier voor voorbeelden. 

4. Bezoek een Open Huis en ook de Onderwijsbeurs

Om een goede indruk van een school te krijgen iedereen Open Huizen. Klik hier voor ons eerstvolgende Open Huis.  

De Onderwijsbeurs in Zwolle is in oktober en daar vind je heel veel scholen onder één dak. Ideaal voor een oriëntatie. Ga kijken op de onderwijsbeurs (oktober 2024 volgende editie)! Klik hier voor de pagina van de onderwijsbeurs

Als je een mbo bezoekt, let dan op de sfeer, de ontvangst, het schoolgebouw, de lokalen, de docenten, de studenten. Wat spreekt je aan en wat spreekt je minder aan?! 

5. Podcast 'kiezen voor je kiezen'
Luister met je ouders de podcast 'kiezen voor je kiezen'. 

6. Vraag anderen
Lastig om een studie te kiezen? Vraag mensen in je omgeving eens om advies. Misschien weten zij beter wat bij jou zou kunnen passen. 

7. Kom meelopen
Bij ons kun je een dagdeel meelopen. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding, de school en de sfeer. Schrijf je hier in voor een meeloopdag.

8 Opleiding gevonden?!

Heb je een leuke opleiding gevonden?! Schrijf je dan in. Op mbo Menso Alting schrijf je je in via de opleidingspagina van onze website bij het kopje 'aanmelden voor deze opleiding'. Je wordt dan doorverwezen naar CAMBO.

Om je in te kunnen schrijven heb je een DigiD nodig. Als je die nog niet hebt, vraag die dan hier aan.

Nadat je je hebt aangemeld krijg je een mail waarbij wij jou uitnodigen om op een kennismakingsgesprek te komen. Dan vertellen we je ook over hoe het verder gaat. Daar kun je ook jouw vragen stellen.

9. Indruk van mbo Menso Alting

Kijk onderstaand filmpje, dan krijg je alvast een indruk van onze school. 

 

10. Tot slot

Wij wensen jou een heel goed jaar toe! 

 

mbo Menso Alting
Klik hier voor de opleidingen die mbo Menso Alting aanbiedt

Klik hier als je meer wilt weten over mbo Menso Alting