Landstede Groep

Onderwijs

Menso Alting is een veelzijdige school waar de student centraal staat. We doen er alles aan om jou te laten uitblinken in wat je graag doet en waar je goed in bent. Zodat je iets kunt betekenen voor de maatschappij.

Er is veel mogelijk! Wil je extra uitdaging binnen je opleiding? Lijkt het je leuk om stage te lopen in het buitenland? Of ben je benieuwd hoe het zit met persoonlijke coaching? Hier vind je alles wat je wilt weten over Menso Alting!

Keuzedelen

Naast vakinhoudelijke lessen en overige vakken, zijn er ook keuzedelen waarmee jij je kennis en vaardigheden verbreedt of verdiept. De keuzedelen zijn onderdeel van je opleiding, je kunt je hierdoor verder specialiseren en voorbereiden op het vervolgonderwijs. Je kiest de keuzedelen samen met je loopbaancoach, op basis van jouw interesses en toekomstige werkgebied. Je start niet direct met de keuzedelen, maar begint met de oriëntatie: wat is het beroep, hoe zit de opleiding in elkaar en wat wil ik zelf? Pas dan kun je een goede keuze maken.

Als je een keuzedeel succesvol hebt afgerond, dan wordt dat vermeld op je diploma. Daardoor kun je nog beter laten zien wat je allemaal in huis hebt! Na de start van je opleiding word je geïnformeerd welke keuzedelen jouw opleiding aanbiedt en hoe je tot een keuze kunt komen.

Onderwijs op maat

Iedere student bij Menso Alting krijgt een persoonlijke loopbaancoach toegewezen. Je coach begeleidt je bij de voortgang van je studie en je persoonlijke ontwikkeling, samen volg je jouw individuele leerplan.

Kernteam

In een kernteam van zo’n twintig studenten en een loopbaancoach ga je aan de slag met loopbaan en burgerschap. Drie tot zes uur per week zit je bij elkaar. Hoe geef en ontvang je feedback? Wat komt er kijken bij planning? Naast de ontwikkeling van je leerproces, ben je bezig met verschillende samenwerkingsopdrachten.

Ook burgerschap komt voorbij. Hoe blijf je mentaal en fysiek fit? En hoe zit het eigenlijk met de landelijke politiek? Wat doe je voor de maatschappij? Voor dit laatste onderdeel kun je studiepunten ontvangen.