Landstede Groep

Keuzedelen

Naast de kwalificatie volgt de student keuzedelen. Keuzedelen zijn in 2016 ingevoerd in het mbo. Keuzedelen zijn een verrijking van de kwalificatie. Keuzedelen zijn verbredend of verdiepend en dragen bij aan een betere in- of doorstroom naar een vervolgopleiding. Elke school  maakt eigen keuzes bij het aanbieden van keuzedelen.
Het basis-, profiel, en een of meerdere keuzedelen vormen gezamenlijk de diplomagerichte beroepsopleiding. Het keuzedeel vormt een verplicht onderdeel van het onderwijs en de examinering.

Aanvullende diplomavoorwaarde

De student moet voldoen aan zijn keuzedeelverplichting qua uren (bij 480, 720 of 960). Het aantal uren wat besteed wordt aan keuzedelen ligt aan de wettelijke duur van de opleiding. Keuzedelen worden geëxamineerd. De aanwezigheid van een resultaat (voldoende of onvoldoende) is een aanvullende diplomavoorwaarde. De examens voor keuzedelen worden opgenomen op je individueel examenplan (dus ook jouw keuze voor keuzedelen staat daar op vermeld).

Je hebt een keuze

De school moet voldoende keuzedelen aanbieden gelet op de keuzedeelverplichting per soort opleiding. Een school kiest uit het aanbod van de beschikbare keuzedelen die gekoppeld zijn aan de betreffende kwalificatie. Afspraken over bij de opleiding gekozen keuzedelen legt de school vast in de onderwijsovereenkomst.

Brainboost

Brainboost is een voorbeeld van een keuzedeel waarbij je jezelf kunt ontwikkelen. 

Dit keuzedeel is geschikt voor iedere student die wil excelleren op het mbo. Ben jij toe aan meer uitdaging? Ben je gemotiveerd, leergierig en ga jij een pittige opdracht niet uit de weg? Dan is het keuzedeel Persoonlijk Profileren (BrainBoost Excellentie) wat voor jou. Samen met gemotiveerde studenten van andere opleidingen ga je een dagdeel per week aan de slag in een stimulerende en prikkelende leeromgeving. Je leert om op een andere en nieuwe manier te kijken naar jezelf en jouw leren. 

 

Vraag via je loopbaancoach naar de mogelijkheden van de keuzedelen