Landstede Groep

Beroepspraktijkvorming

BOL-opleiding en stage

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van je beroepsopleiding. Je studie vindt deels in de praktijk plaats, zo werk je samen met mensen uit het vakgebied en voer je echte opdrachten uit.

Door stages bij verschillende organisaties ervaar je hoe het eraan toegaat bij diverse instellingen én ontdek je wat het beste bij jou past. Op je stageplek werk je aan je beroepskwalificaties, zodat je aan het eind van je opleiding klaar bent voor het werkveld.

Studenten ervaren stage als een waardevol onderdeel van de opleiding. In de beroepspraktijk worden ook examens afgenomen.

BBL-opleiding en leerbaan

Kies je voor een opleiding in de BBL (beroepsbegeleidende leerweg), dan combineer je werken en leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

 

Internationale stages

De wereld ligt voor je open

BPV in het buitenland; een wereldervaring!
Als je wilt, kun je, in overleg met je coach, in het derde of vierde leerjaar jouw beroepspraktijkvorming (BPV=stage) in het buitenland volgen. Veel studenten van verschillende opleidingen en niveaus zijn je voor gegaan. In Europa, maar ook daarbuiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spanje, Ierland, Duitsland of Caribisch Nederland? Dit kan dankzij ons uitgebreide netwerk van internationaal erkende BPV-bedrijven!

Een avontuurlijke manier van leren
Allereerst doe je heel veel werkervaring op. Daarnaast biedt een buitenlandse BPV jou de perfecte kans om een andere cultuur te ontdekken, een nieuwe taal te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Ook op professioneel vlak leer je veel, bijvoorbeeld omgaan met een andere manier van werken en nieuwe technieken. Kortom, in een korte tijd maak je een grote persoonlijke ontwikkeling door.

Goed voor je CV: de Europass-mobility
Wanneer je jouw BPV in Europa met succes afrondt, dan krijg je een Europass-mobility. Dit officiële document is een perfecte aanvulling op je CV. Daar kun je je voordeel mee doen in de toekomst! En het helpt je ook als je door wilt stromen naar het hbo.

Meer weten?
Heb jij interesse om je BPV in het buitenland te volgen? En wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met de contactpersoon van jouw team. Of stuur een mail naar het International Office: international@mensoalting.net

Ervaringen van deelnemers die in het buitenland zijn geweest:
"Ik heb echt heel veel geleerd tijdens mijn buitenlandse BPV. Andere culturen, mensen en talen… Omdat ik daar veel zelf moest regelen, ben ik vooral zelfstandiger en volwassener geworden. Ik heb er meer doorzettingsvermogen door gekregen en weet nu beter wat ik met mijn opleiding kan."

 "Mijn stage in het buitenland heeft me veel geleerd over de verschillende culturen en het omgaan met andere mensen. Die kennis komt me zeker goed van pas. Bijvoorbeeld in mijn volgende studies en werk. Ik weet 100% zeker dat ik nog een keer naar het buitenland ga!"

 "Eerst dacht ik dat ik het nooit zou volhouden, zo lang in het buitenland. Maar het is me dus wel gelukt! Ik ben erg trots op mezelf. Ik ben door deze BPV zelfstandiger geworden en heb meer zelfvertrouwen gekregen. De mensen van mijn stage waren erg enthousiast over mij en dat gaf mij een goed gevoel."

Recentelijk zijn studenten van mbo Menso Alting naar de volgende landen geweest: België, Duitsland, Spanje, Denemarken, Finland, Ierland, Zweden, Portugal, Curaçao, Oeganda, Cambodja.