Landstede Groep

Samenwerking mbo Menso Alting en Greijdanus bekrachtigd

08 december 2022

​​​​​​​Een mooie samenwerking tussen mbo Menso Alting Zwolle en Greijdanus is deze week bekrachtigd. Theo Rietkerk en Ton Siebens, de bestuurders van beide scholen hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de doorlopend en geïntegreerde leerroute

​​​​​​​Een mooie samenwerking tussen mbo Menso Alting Zwolle en Greijdanus is deze week bekrachtigd. Theo Rietkerk en Ton Siebens, de bestuurders van beide scholen hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de doorlopend en geïntegreerde leerroute. Deze laatste route is een verbijzondering van de doorlopende leerroute, waarbij het behalen van het vmbo diploma niet verplicht is en deze route wordt dus alleen afgesloten met een mbo niveau 2- diploma. Vanaf 1 augustus 2020 hebben vmbo- en mbo-scholen de mogelijkheid om gezamenlijk deze routes aanbieden voor een betere aansluiting tussen het vo en mbo.

Door deze handtekening kunnen de leerlingen van het Greijdanus al op het vmbo starten met het mbo niveau 2 en kunnen dus al vroeg kennismaken met  het mbo en de praktijk van het gekozen beroep.