Landstede Groep

In Ontwikkeling

Op zich had Sten Wijnholds prima een hbo-opleiding kunnen volgen. Maar hij koos voor de opleiding Ondernemer Retail op mbo Menso Alting. ‘Ik wil de skills van het ondernemen leren, zodat ik straks mijn eigen onderneming kan starten.’ 

Sten: ‘Ik leer hier alles wat ik later nodig heb’

‘Mijn familie kent veel ondernemers’, vertelt Sten. ‘Ondernemen zit in ons bloed. Na deze opleiding start ik mijn eigen bedrijf, ik weet nog niet precies waarin. Daarnaast kan ik eventueel altijd nog verder studeren op hbo-niveau.
Deelname aan de mbo-wedstrijd Skills Heroes versterkte Stens voornemen om ondernemer te worden nog eens extra. ‘Eerst wist ik helemaal niet wat Skills Heroes inhield, ik was sceptisch. Maar het bleek een serieuze, landelijke wedstrijd met een aantal voorrondes, waarvoor je al je vaktechnische vaardigheden nodig had. De voorrondes gingen zo goed, dat ik in de finale in Utrecht terechtkwam. Daar werd ik vijfde.

        

Sten verlegt zijn grenzen
Business to business
Momenteel loopt Sten stage bij een bedrijf in barbecues in Nunspeet. ‘Het is een mooi bedrijf en het is heel leuk om er te werken. Maar ik heb wel ontdekt dat ik niet alleen wil verkopen wat een ander heeft ontwikkeld. Eigenlijk wil ik niet business to consumer werken, maar business to business als het ware. Ik wil een product bedenken en maken, en het vervolgens overgeven aan een bedrijf dat het dan kan verkopen. Dus eigenlijk heeft retail niet mijn voorkeur. Maar ik leer hier wel alles wat ik later nodig heb. En daar doe ik het voor. Ik heb mijn eigen weg gekozen: de praktische weg. Als ik straks eventueel nog naar het hbo ga, ben ik veel zelfstandiger, zelfbewuster en meer ervaren dan wanneer ik havo of vwo had gedaan.’

‘Mbo Menso Alting is een hele fijne school’, vindt Sten. ‘Ik voel me hier thuis. En ik haal alles eruit wat erin zit. BrainBoost, Skills, je moest steeds een beetje verder uit je comfortzone gaan, zo verleg je je grenzen.