Rookvrije school

Sinds 1 augustus 2019 mag er op het schoolterrein van mbo Menso Alting Zwolle niet meer worden gerookt. Dit betekent dat roken niet alleen binnen de school, maar ook buiten - dus op het hele terrein rond de school - verboden is.

Waarom een rookvrije school?
· Scholen moeten vanaf 1 augustus 2020 helemaal rookvrij zijn. Dat is wettelijke verplicht. Door ons schoolterrein al vanaf komend schooljaar rookvrij te maken, sluiten we aan bij de rookvrije schoolterreinen binnen het voortgezet onderwijs.
· Steeds meer bedrijven en organisaties verwachten van hun medewerkers dat zij niet roken op de werkplek. Met ons rookvrije schoolterrein bereiden we studenten dus alvast voor op hun professionele carrière.
· Gezond is en wordt nog meer de norm. Een rookvrije school past daarbij.
· Mbo Menso Alting Zwolle wil een Gezonde School zijn, het invoeren van een rookvrij schoolterrein past hierbij. Zo bieden we een gezonde leeromgeving. Ook sluit het aan bij andere activiteiten die we al ondernemen om een Gezonde School te zijn.

Rookvrij, dat doen we samen!
Spreek studenten, medewerkers of bezoekers die na 1 augustus 2019 roken op het schoolterrein aan! Ervaar je overlast door het roken in de buurt, laat het ons weten! Stuur een e-mail naar receptiefuchsia@landstede.nl. (mbo Menso Alting is onderdeel van Landstede Groep)