Opleidingsinformatie

Opleidingskosten

Studeren kost geld. Als je 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld en bijkomende studiekosten. Je betaalt lesgeld voor het volgen van de lessen en het afleggen van de examens. Daarnaast zijn er bijkomende studiekosten voor excursies, boeken, materialen, digitale methodes en andere onderwijsbenodigdheden.

De hoogte van de kosten verschilt per opleiding. We doen er alles aan om de opleidingskosten zo laag en reëel mogelijk te houden. De kosten staan gespecificeerd bij elke opleiding afzonderlijk op deze site. Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

Betalen

Wie start in een BOL-opleiding, ontvangt een rekening voor de studiekosten van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). BBL-studenten ontvangen in het najaar een factuur via school. In beide gevallen kun je in termijnen betalen.

Mbo Webshop

Ook dit jaar kun je je opleidingskosten betalen via de Mbo Webshop. Hier hebben we alle lesbenodigdheden en kosten voor je op een rij gezet. Je kunt per onderdeel aangeven wat je wilt bestellen en je kunt kiezen uit diverse betaalmethodes. De boeken mag je overigens ook elders bestellen.Inloggen? Log hier in met je inlogcode en wachtwoord van Menso Alting. Nieuwe studenten krijgen deze code in de week van 27 augustus  thuisgestuurd. Voor de studenten die al op Menso Alting studeren, zijn de opleidingskosten vanaf 1 augustus zichtbaar in de webshop.

LET OP: controleer na het inloggen goed of je de juiste opleiding en het juiste leerjaar ziet staan.
 
Meer uitleg over de webshop? Bekijk dan dit filmpje.

Cohort 2018

Cohort 2018 betekent dat je in 2018 met je opleiding start. Deze kosten gelden voor de eerstejaars studenten. Cohort 2017 en eerder zijn voor alle tweede-, derde- en vierdejaars studenten.

Financiële ondersteuning

Ga je een BOL-opleiding volgen en is het voor jou (of voor je ouders/verzorgers) moeilijk om de aanvullende kosten, zoals lesmaterialen, te betalen? Laat ons dit dan weten tijdens je plaatsingsgesprek. Met elkaar maken we dan afspraken over de aanschaf van boeken, een laptop, materialen, voorgeschreven kleding en bijvoorbeeld verplichte excursies.

Er zijn verschillende fondsen die leermiddelen vergoeden wanneer dat voor ouders/verzorgers lastig is. Ook gemeenten hebben hier soms regelingen voor. Kijk hiervoor op de website van de gemeente waar je woont.

Het is belangrijk dat je het hier met ons over hebt, zodat je goed van start kunt gaan in de opleiding van je keuze.

Studiegids

Heb jij gekozen voor een opleiding bij Menso Alting? Welkom! Met onze Studiegids maken we je wegwijs binnen onze school. We laten je zien hoe je bij ons op school en in de praktijk kunt leren. En we vertellen hoe we jou daarbij begeleiden en beoordelen. Ook leggen we uit je hoe je examen gaat doen en uiteindelijk je diploma haalt. Download de Studiegids hier.

BrainBoost

Wil jij je talenten een boost geven? Ben je toe aan meer uitdaging? Ben je gemotiveerd, leergierig en beschik je over een ‘drive’? Dan is BrainBoost iets voor jou. BrainBoost is een verrijkend onderwijsprogramma voor studenten niveau 3 en 4 van Menso Alting en Landstede MBO.