Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg)

Het beroep

Zie jij jezelf werken in een verpleeghuis, verzorgingshuis of in de thuiszorg? In een kraamorganisatie of woonvoorziening voor mensen met een beperking? Dan is het beroep verzorgende iets voor jou! Je helpt en begeleidt cliënten bij de persoonlijke verzorging en bij wonen en welzijn. Ook het geven van voorlichting, over bijvoorbeeld een gezonde leefstijl, behoort tot jouw taak. In beperkte mate verricht je huishoudelijk werk.

In dit werk staat de cliënt voorop. Samen kijk je wat er nodig is en wat de wensen zijn. Vervolgens onderzoek jij de mogelijkheden. Om de beste zorg te kunnen bieden, stel je een persoonlijk zorgplan op. Hierin staan alle zorgafspraken die gemaakt zijn, zodat jij díe zorg kunt bieden die nodig is.

Iets voor jou?

  • Kun je je inleven in de ander en kun je goed luisteren?
  • Omschrijven anderen jou als geduldig en vriendelijk?
  • Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken?

Dan past dit werk goed bij jou! Je hoeft je alleen nog maar aan te melden voor de studie.

De opleiding

In deze opleiding is er veel ruimte om je talenten te ontwikkelen. Op school zijn praktijkruimtes waar je echte situaties nabootst. Zo kun je veel oefenen in de praktijk. Bijna de helft van je opleiding loop je stage, ook daar kun je je kennis en vaardigheden in de praktijk ontwikkelen.

Begeleid je graag mensen op hun oude dag? Of vind je het helemaal geweldig om voor pasgeboren baby’s te zorgen en de ouders op weg te helpen? Door stage te lopen in verschillende branches, kom je erachter waar jouw hart ligt.

Tijdens je stage werk je aan ontwikkelopdrachten en examens, zo verzamel je bewijzen voor je vaardigheden. Handig voor je portfolio!

In dit werk staat
de cliënt voorop


Extra

Deze opleiding wordt nu ook aangeboden in combinatie met Begeleider specifieke doelgroepen of Begeleider gehandicaptenzorg. Je kunt er dus voor kiezen om voor twee diploma’s te gaan!

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 3

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?