Verpleegkundige

Het beroep

Sommige mensen hebben dagelijkse zorg nodig. Wie kampt met een lichamelijke of verstandelijke beperking, ouderdomsklachten, een chronische of psychiatrische ziekte, kan dit niet altijd zelf. Hoe fijn is het dan dat je hierin wordt begeleid en verzorgd door een verpleegkundige?

Een verpleegkundige verleent zorg aan volwassenen, kinderen of pasgeboren baby’s. Je kunt werken in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, in de gehandicaptenzorg, de thuiszorg of de geestelijke gezondheidszorg.

Je werkt voor mensen, maar ook met mensen. Samen met andere zorgverleners bepaal je wat het beste is voor de zorgvrager, hiervoor stel je een persoonlijk zorgplan op. Daarnaast dien je medicijnen toe, stel je een verpleegkundige diagnose, coördineer je het verpleegproces en breng je verslag uit aan andere zorgverleners.

Iets voor jou?

  • Vind je het leuk om voor mensen te zorgen?
  • Ben je een harde werker en kun je goed samenwerken?
  • Leg je makkelijk contact met mensen?

Dan heb je de juiste skills om verpleegkundige te worden! Durf je het aan?

De opleiding

De studie Verpleegkundige is gericht op mensen. Wat is er nodig? Wat kan ik betekenen? Dat zijn vragen die steeds terugkomen. Op deze manier leer je de juiste zorg en begeleiding te bieden aan kwetsbare mensen in verschillende verpleegsituaties, zonder de zorgvrager hierbij uit het oog te verliezen.

Als verpleegkundige werk je veel samen: met collega’s, maar ook met zorgvragers, naasten en mantelzorgers. Daarom werk je op school vaak met medestudenten aan opdrachten. Daarnaast stimuleren we jouw zelfstandigheid.

Ongeveer de helft van deze opleiding bestaat uit werken in de praktijk. Tijdens de jaarlijkse stage maak je ontwikkelopdrachten en examens. Je kunt je eigen leerproces beïnvloeden door zelf keuzes te maken in opdrachten, keuzedelen en branches waar je stage loopt.

Werken voor mensen
en mét mensen


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.