Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Het beroep

Zou je een baan willen in een kinderdagverblijf of kindcentrum? Met deze studie kun je werken met baby’s, kinderen en jongeren (tot 18 jaar oud).

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker speel je een rol in de opvoeding, verzorging en persoonlijke ontwikkeling van het kind. Soms zijn er kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Omdat ouders bijvoorbeeld niet in staat zijn voor ze te zorgen, vanwege een ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen. Jij maakt een verschil in het leven van deze kinderen of jongeren! Dit werk doe je natuurlijk niet alleen, maar in teamverband. Je onderhoudt contact met ouders, verzorgers en andere betrokkenen. Met je diploma kun je ook coördinator of leidinggevende worden.

Iets voor jou?

  • Spreekt de doelgroep (jonge) kinderen of jongeren jou aan?
  • Kun je goed luisteren?
  • Kijk je verder dan het probleem?

Dan voel je je waarschijnlijk als een vis in het water in deze sector.

De opleiding

Zowel pedagogiek als ook samenwerken en leidinggeven zijn aspecten die terugkomen in deze studie. Je werkt veel met projecten. Samen met medestudenten regel je bijvoorbeeld de kinderopvang van een groot evenement of conferentie. Uiteraard word je hierin begeleid door een docent.

Ieder jaar ga je op stage, je krijgt begeleiding van een persoonlijke loopbaancoach. Tijdens stage leer je de theorie toe te passen in de praktijk, in het laatste jaar is er de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Je kunt tijdens de studie certificaten halen, zoals bijvoorbeeld EHBO en voor- en vroegschoolse educatie. Dit is een pluspunt voor als je na je opleiding gaat solliciteren!

Een mooie combinatie van pedagogiek, samenwerken en leidinggeven

 

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.