Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Het beroep

Wil je een baan in een kinderdagverblijf of kindcentrum? Met deze studie kun je werken met baby’s, kinderen en jongeren tot 18 jaar oud.

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker speel je een rol in de opvoeding, verzorging en persoonlijke ontwikkeling van het kind. Soms hebben kinderen extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat ouders niet in staat zijn om voor hen te zorgen, vanwege een ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen. Jij maakt een verschil in het leven van deze kinderen of jongeren!

Dit werk doe je in teamverband. Je onderhoudt contact met ouders, verzorgers en andere betrokkenen. Met je diploma kun je ook coördinator of leidinggevende worden.

Iets voor jou?

  • Spreekt de doelgroep (jonge) kinderen of jongeren jou aan?
  • Kun je goed luisteren?
  • Kijk je verder dan het probleem?

Dan voel je je waarschijnlijk als een vis in het water in deze sector.

De opleiding

In deze studie leer je over pedagogiek, samenwerken en leidinggeven. Je werkt veel met projecten. Samen met medestudenten regel je bijvoorbeeld de kinderopvang van een groot evenement of conferentie. Uiteraard word je hierin begeleid door een docent.

Ieder jaar ga je op stage, je krijgt begeleiding van een persoonlijke loopbaancoach. Tijdens je stage leer je de theorie toe te passen in de praktijk. In het laatste jaar kun je stage lopen in het buitenland.

Je kunt tijdens de studie certificaten halen voor bijvoorbeeld EHBO en voor- en vroegschoolse educatie. Dit is een pluspunt voor als je na je opleiding gaat solliciteren!

Een mooie combinatie van pedagogiek,
samenwerken en leidinggeven


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL

Werken en leren combineren? Geen probleem! Deze opleiding kun je namelijk volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

  • Lesdag is woensdagmiddag/avond
  • Duur opleiding 1 tot 3 jaar (maatwerktraject afhankelijk van vooropleiding)
  • Voor meer informatie mail naar bbl-oo@mensoalting.net
  • Contract van 20 uur bij een erkend leerbedrijf (conform CAO kinderopvang) ook voor OA, bij contract van minder uren (minimaal 12 uur, conform CAO kinderopvang werkplek BSO) kan het aantal aangevuld worden tot 20 uur met een BPV-plek
  • De student moeten binnen 3 maanden na starten van de opleiding een contract hebben bij een erkend leerbedrijf, maar bij voorkeur aan de start van de opleiding
  • Instroom kan aan het begin van een nieuwe periode (4x per jaar)

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 4

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2 of 3

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?