Allround Business Services (voorheen Office Assistant)

De opleiding Office Assistant heet vanaf nu Allround Business Services en is samengevoegd met de opleiding Financieel Administratief Medewerker

Het beroep

Als Allround Assistant Business Services ondersteun je professionals in de zakelijke dienstverlening om

hun werk optimaal te doen. Hij/zij is ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig,  proactief en kan collega's en klanten ontzorgen en is een aanpakker. Hij/zij ondersteunt met klantcontact, marketing, HR, administratie, facilitair, financiële- en/of juridische diensten.

 

Een office assistant die Allround Business Services heeft gestudeerd is de spil van de organisatie. Je kunt bijvoorbeeld werken op een secretariaat of achter de balie in het ziekenhuis. Het is jouw taak ervoor te zorgen dat het werk op kantoor binnen de organisatie goed verloopt.

Als office assistant regel je de meest uiteenlopende zaken. Je maakt bijvoorbeeld afspraken met klanten of collega’s, houdt agenda’s bij of organiseert bijeenkomsten en vergaderingen. Kortom: geen dag is hetzelfde!

Iets voor jou?

  • Beschik je over goede digitale vaardigheden?
  • Ben je goed in de Nederlandse taal?
  • Werk je nauwkeurig en overzichtelijk?

Overweeg deze studie dan eens!

De opleiding

Communiceren in Nederlands en Engels is belangrijk in dit beroep. Dit leer je tijdens de vakinhoudelijke lessen. Ook vergaderen, notuleren, organiseren en zakelijk telefoneren komen aan bod.

Als praktische oefening organiseer je echte bijeenkomsten, zoals een diplomering of ouderavond en voer je rollenspellen uit met medestudenten. Dit doe je in de ingerichte kantoortuin op Menso Alting. Een groot gedeelte van je studie ga je op stage bij een bedrijf.

Een office assistant die Allround Business Services heeft gedaan
is de spil van de organisatie


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 3

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?