Retailmedewerker

De opleiding heet nu: Retailmedewerker. Dat was voorheen de opleiding Verkoper.

Het beroep

Als Retailmedewerker ben je het visitekaartje van een winkel of bedrijf. Je zorgt ervoor dat de winkel er piekfijn uitziet: de voorraad is aangevuld en de producten zijn mooi gepresenteerd. En je ziet er zelf ook nog eens netjes en verzorgd uit. Je helpt en adviseert de klant bij het maken van een goede keuze. Dat doe je zonder opdringerig te zijn, zodat de klant graag bij jou terugkomt.

Ook het ontvangen, verwerken en bestellen van goederen hoort bij dit beroep. Je kunt aan de slag in winkels, warenhuizen, supermarkten of speciaalzaken.

Iets voor jou?

  • Ben je gemakkelijk in de omgang met mensen?
  • Vind je het geven van goede service belangrijk?
  • Werk je graag in een team en heb je een flexibele instelling?

Dan komen jouw talenten als verkoper tot hun recht!

De opleiding

Oefenen in de praktijk is een groot onderdeel van deze opleiding. Twee of drie dagen per week loop je stage bij een bedrijf of in een winkel. Je stagebegeleider helpt en ondersteunt je hierbij.

Op school leer je verkoopgesprekken voeren, producten presenteren en etaleren, de winkel en het magazijn netjes houden, werken met een kassasysteem en de voorraad beheren. Om de praktijk zo goed mogelijk te benaderen, voer je tijdens de opleiding echte opdrachten uit voor lokale ondernemers.

De verkoper is het visitekaartje
van de winkel


BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL

Werken en leren combineren? Geen probleem! Deze opleiding kun je namelijk volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?

Opleidingseisen niveau 2

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (alle varianten)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• Entree-opleiding
• Aka-opleiding
• mbo niveau 1