Retailmanager

De opleiding heet nu: Retailmanager. Dit was voorheen de opleiding Manager Retail.

Het beroep

Wil je een leidinggevende functie in een winkel of groot bedrijf? Misschien is deze opleiding dan iets voor jou! Als Retailmanager begeleid en coördineer je de werkzaamheden binnen een filiaal. Je stuurt medewerkers aan en weet hen te motiveren. Door jouw persoonlijke aanpak creëer je een goede werksfeer. Om een goede omzet te behalen, maak je beslissingen over commercie, geldbeheer, assortiment en personeel.

Je kunt aan het werk in een schoenenwinkel, kledingzaak, boekhandel, supermarkt, meubel- of tuincentrum.

Iets voor jou?

  • Ben je stressbestendig, ondernemend en heb je een commerciële instelling?
  • Beschik je over overtuigingskracht en weet je mensen te motiveren?
  • Ben je ook nog eens flexibel?

Verdiep je dan eens verder in deze opleiding, dit zou wel eens wat voor jou kunnen zijn!

De opleiding

Ben je klaar om direct aan de slag te gaan? Deze opleiding is een combinatie van werken en leren: je werkt vier dagen in de week en gaat een dag per week naar school.

De dag dat je op school bent, krijg je vakinhoudelijk ondersteuning op het gebied van marketing, management en bedrijfseconomie. Je voert opdrachten uit in je leerbedrijf, zodat je in de praktijk leert. Je krijgt een persoonlijke loopbaancoach toegewezen die je begeleidt en ondersteunt.

Door jouw persoonlijk aanpak 
creëer je een goede werksfeer

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.


BBL

Deze opleiding volg je in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 4

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2 of 3

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?