Manager retail

Het beroep

Wil je een leidinggevende functie in een winkel of groot bedrijf? Misschien is deze opleiding dan iets voor jou! Als Manager retail begeleid en coördineer je de werkzaamheden binnen een filiaal. Je stuurt medewerkers aan en weet hen te motiveren. Door jouw persoonlijke aanpak creëer je een goede werksfeer. Om een goede omzet te behalen, maak je beslissingen over commercie, geldbeheer, assortiment en personeel.

Je kunt aan het werk in een schoenenwinkel, kledingzaak, boekhandel, supermarkt, meubel- of tuincentrum.

Iets voor jou?

  • Ben je stressbestendig, ondernemend en heb je een commerciële instelling?
  • Beschik je over overtuigingskracht en weet je mensen te motiveren?
  • Ben je ook nog eens flexibel?

Verdiep je dan eens verder in deze opleiding, dit zou wel eens wat voor jou kunnen zijn!

De opleiding

Ben je klaar om direct aan de slag te gaan? Deze opleiding is een combinatie van werken en leren: je werkt vier dagen in de week en gaat een dag per week naar school.

De dag dat je op school bent, krijg je vakinhoudelijk ondersteuning op het gebied van marketing, management en bedrijfseconomie. Je voert opdrachten uit in je leerbedrijf, zodat je in de praktijk leert. Je krijgt een persoonlijke loopbaancoach toegewezen die je begeleidt en ondersteunt.

Door jouw persoonlijk aanpak 
creëer je een goede werksfeer


BBL

Deze opleiding volg je in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.