Office assistant

Het beroep

Een office assistant is de spil van de organisatie. Je kunt bijvoorbeeld werken op een secretariaat of achter de balie in het ziekenhuis. Het is jouw taak ervoor te zorgen dat het werk op kantoor binnen de organisatie goed verloopt.

Als office assistant regel je de meest uiteenlopende zaken, zoals het maken van afspraken met klanten of collega’s, het bijhouden van agenda’s of het organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen. Kortom: geen dag is hetzelfde!

Iets voor jou?

  • Beschik je over goede digitale vaardigheden?
  • Ben je goed in de Nederlandse taal?
  • Werk je nauwkeurig en overzichtelijk?

Overweeg deze studie dan eens!

De opleiding

Het communiceren in Nederlands en Engels is belangrijk in dit beroep. Dit leer je tijdens de vakinhoudelijke lessen. Ook vergaderen, notuleren, organiseren en zakelijk telefoneren komen aan bod. Als praktische oefening organiseer je echte bijeenkomsten en voer je rollenspellen uit met medestudenten. Dit doe je in de ingerichte kantoortuin op Menso Alting.

Tijdens de studie organiseer je echte bijeenkomsten, zoals een diplomering of ouderavond. Een groot gedeelte van je studie ga je op stage bij een bedrijf.

Een office assistant is de spil van de organisatie

 

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.