Medewerker (financiële) administratie

Het beroep

Als medewerker financiële administratie doe je ondersteunend en uitvoerend werk op de financiële afdeling van een bedrijf of instelling. Zoals het invoeren van klantgegevens, het controleren van facturen en het verwerken van betalingen. Ook zorg je ervoor dat de ontvangen post bij de juiste mensen terechtkomt en dat afspraken worden ingepland.

Vaak is een medewerker financiële administratie ook de eerste contactpersoon van een bedrijf. Je ontvangt bezoekers aan de balie, beantwoordt e-mails en handelt telefoongesprekken af. Kortom, jij zorgt ervoor dat de klant graag terugkomt en dat de administratie klopt.

Iets voor jou?

  • Ben je klantgericht en doe je graag uitvoerende werkzaamheden?
  • Houd je van cijfers en ben je analytisch en nauwkeurig?
  • En ben je ook nog eens betrouwbaar?

Dan past deze studie goed bij jou!

De opleiding

Een medewerker financiële administratie moet goed overweg kunnen met Office, Word en Excel. Je leert daarnaast alles over agendabeheer, telefoneren, archiveren en organiseren.

Als medewerker financiële administratie heb je geregeld contact met klanten, daarom oefenen we op school veel met rollenspellen. De meeste lessen en opdrachten zijn gericht op de praktijk. Stage is een belangrijk onderdeel van deze opleiding, want waar leer je meer dan op de werkvloer? Regelmatig heb je gesprekken met je persoonlijke loopbaancoach over de voortgang van je studie.

Door jou komt de klant graag terug
en klopt de administratie


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Opleidingseisen niveau 2

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (alle varianten)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• Entree-opleiding
• Aka-opleiding
• mbo niveau 1

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?