Junior assistent-accountant Nieuw!

Het beroep

Als junior assistent-accountant werk je bij een accountants- of administratiekantoor. Je controleert de administratie van bedrijven, instellingen en ondernemers en biedt financiële en fiscale ondersteuning. Onregelmatigheden in administratie herken je feilloos.

Aan het einde van de maand stel je een winst- en verliesrekening op, zodat de klant overzicht krijgt in de financiën. Dit komt erg precies. Door jouw bijdrage en advies kan de klant juiste beslissingen maken over de bedrijfsvoering.

Iets voor jou?

  • Werk je graag met cijfers, let je op details en ben je secuur?
  • Kun je goed met mensen omgaan en adviseer je graag?
  • Ga je zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie?

Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in deze opleiding!

De opleiding

Hoe houd je de financiële administratie bij? Op welke manier verzorg je de jaarafsluiting? Tijdens deze opleiding leer je de fijne kneepjes van het financiële vak. Van het opmaken van facturen tot het voorbereiden van belastingaangiften.

Een groot gedeelte van je studie ga je op stage bij een bedrijf. Op school wordt de werkelijkheid nagebootst in de grote kantoortuin. Hier ontvang je bezoekers, oefen je met rollenspellen, verdiep je je in administraties en leer je werken met het boekhoudprogramma Exact Online. Met je persoonlijke loopbaancoach bespreek je de voortgang van je studie.

Onregelmatigheden in administraties
herken je feilloos


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 4

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2 of 3

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?