Financieel administratief medewerker

Het beroep

Inkoopfacturen controleren, urenoverzicht bijhouden en declaraties verwerken… Dit hoort allemaal bij het werk van een financieel administratief medewerker. Je werkt op de financiële afdeling van een bedrijf, instelling of overheid. In welke branche dan ook.

De meeste taken zijn gericht op het controleren en bijhouden van de financiële administratie. In het computersysteem voer je nauwkeurig financiële gegevens in. Door jouw precisie weet het bedrijf of je klant hoe het er financieel voorstaat. Een verantwoordelijke job dus!

Iets voor jou?

  • Houd je van cijfers en ben je nauwkeurig?
  • Ben je integer?
  • Beschik jij over digitale vaardigheden?

Waarschijnlijk ben je dan in je element in dit beroep!

De opleiding

In de kantoortuin worden echte situaties nagebootst. Hier leer je samen te doén. Een goede samenwerking met collega’s en klanten is namelijk belangrijk in dit vak. Hierdoor vertrouwt een klant de financiële administratie aan jou toe.

Na de opleiding weet je alles over debiteuren, crediteuren, inkoopfacturen en boekhouding. Je herkent onregelmatigheden in financiële gegevens en weet hoe je de klant hierover adviseert. Extra begeleiding nodig tijdens de opleiding? Of wil je je studie anders inrichten? Je coach helpt graag.

Door jouw precisie weet een bedrijf hoe het er financieel voorstaat

 

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.