Financieel Administratie Medewerker/ Allround Assistant Business Services

De opleiding heet nu: Allround Assistant Business Services. Dit was voorheen de opleiding Financieel Administratief Medewerker en is daarnaast samengevoegd met de opleiding Office Assistant. Hierdoor heb je nog meer aan deze opleiding! 

Het beroep

Als Allround Assistant Business Services ondersteun je professionals in de zakelijke dienstverlening om

hun werk optimaal te doen. Hij/zij is ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig,  proactief en kan collega's en klanten ontzorgen en is een aanpakker. Hij/zij ondersteunt met klantcontact, marketing, HR, administratie, facilitair, financiële- en/of juridische diensten.

Inkoopfacturen controleren, urenoverzichten bijhouden en declaraties verwerken. Dit hoort allemaal bij het werk van een Allround Assistant Business Services. Je werkt op de financiële afdeling van een bedrijf, een instelling of de overheid. In iedere branche kun je aan de slag.

De meeste taken zijn gericht op het controleren en bijhouden van de financiële administratie. In het computersysteem voer je nauwkeurig financiële gegevens in. Door jouw precisie weet het bedrijf of je klant hoe het er financieel voorstaat. Een verantwoordelijke job dus!

Iets voor jou?

  • Houd je van cijfers en ben je nauwkeurig?
  • Ben je integer?
  • Beschik jij over digitale vaardigheden?

Waarschijnlijk ben je dan in je element in dit beroep!

De opleiding

In de kantoortuin worden echte situaties nagebootst. Hier leer je samen te doén. Een goede samenwerking met collega’s en klanten is namelijk belangrijk in dit vak. Hierdoor vertrouwt een klant de financiële administratie aan jou toe.

Na de opleiding weet je alles over debiteuren, crediteuren, inkoopfacturen en boekhouding. Je herkent onregelmatigheden in financiële gegevens  of voorraadbeheer en weet hoe je de klant hierover adviseert of informeer je de leidinggevende. Extra begeleiding nodig tijdens de opleiding? Of wil je je studie anders inrichten? Je coach helpt graag.

Door jouw precisie weet een bedrijf
hoe het er financieel voorstaat


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 3

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?