Business Administration & Control Specialist

De opleiding Business Administration & Control Specialist was voorheen de opleiding Junior assistent-accountant en is samengevoegd met de opleiding Bedrijfsadministrateur.

Het beroep

Als Business Administration & Control Specialist ben je werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. Je bent kundig in het verwerken, controleren en waar nodig aanpassen van de facturenstroom, je signaleert en rapporteert afwijkingen en je bent in staat om op de juiste wijze contact te onderhouden met in- en externe klanten. Je kunt je klantgericht opstellen maar verliest jouw doel niet uit het oog. Tijdens jouw stageperiodes ga jij jezelf bekwamen in de vaardigheden die nodig zijn in het beroep.

Je kunt werken bij een accountants- of administratiekantoor. Je controleert de administratie van bedrijven, instellingen en ondernemers en biedt financiële en fiscale ondersteuning. Onregelmatigheden in administratie herken je feilloos.

Aan het einde van de maand stel je een winst- en verliesrekening op, zodat de klant overzicht krijgt in de financiën. Dit komt erg precies. Door jouw bijdrage en advies kan de klant juiste beslissingen maken over de bedrijfsvoering.

Iets voor jou?

  • Werk je graag met cijfers, let je op details en ben je secuur?
  • Kun je goed met mensen omgaan en adviseer je graag?
  • Ga je zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie?

Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in deze opleiding!

De opleiding

Hoe houd je de financiële administratie bij? Op welke manier verzorg je de jaarafsluiting? Tijdens deze opleiding leer je de fijne kneepjes van het financiële vak. Van het opmaken van facturen tot het voorbereiden van belastingaangiften.

Een groot gedeelte van je studie ga je op stage bij een bedrijf. Op school wordt de werkelijkheid nagebootst in de grote kantoortuin. Hier ontvang je bezoekers, oefen je met rollenspellen, verdiep je je in administraties en leer je werken met het boekhoudprogramma Exact Online. Met je persoonlijke loopbaancoach bespreek je de voortgang van je studie.

Onregelmatigheden in administraties
herken je feilloos


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 4

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2 of 3

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?