Assistant Business Services

De opleiding  Assistant Business Services  was voorheen de opleiding Medewerker Secretariaat en Receptie. Ook is deze opleiding samengevoegd met de opleiding Medewerker (Financiële) Administratie. 

Het beroep

Na deze opleiding kun je aan de slag bij een bedrijf op de afdeling administratie als receptiemedewerker, voor ondersteunend en uitvoerend werk. Je speelt een belangrijke rol in het team en neemt collega’s werk uit handen.

Het inplannen van afspraken, het bijhouden van administratie en de kantoorvoorraad en het beantwoorden van e-mails en de telefoon behoren tot jouw dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast ben je de eerste contactpersoon voor bezoekers, zoals klanten en leveranciers.

Je bent onder andere het aanspreekpunt voor klanten/ bezoekers. Je staat hen fysiek te woord, maar ook telefonisch als online. Je verstrekt informatie en verwijst door naar de juiste persoon. Jij zorgt ervoor dat de klant graag terugkomt. Een afwisselende functie! 

Iets voor jou?

  • Ben je gemakkelijk in omgang, klantvriendelijk en representatief?
  • Vind je het leuk om dingen te regelen?
  • Nauwkeurig werken is wat voor jou!
  • Ben je punctueel en help je anderen graag?

Dan past deze opleiding goed bij jou!

De opleiding

De opleiding is gericht op de praktijk. Tijdens lessen en opdrachten leer je hoe je je klantvriendelijk en dienstverlenend opstelt. Ieder jaar ga je op stage, je loopbaancoach onderhoudt contact.

Zakelijke communicatie, administratie en praktische werkzaamheden zijn onderwerpen die geregeld voorbij komen tijdens de opleiding. Rond je de opleiding af met goede resultaten? Dan is er de mogelijkheid om door te stromen naar een niveau 3-opleiding.

Een Assistant Business Services 
neemt collega’s werk uit handen

 

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

 

 

Opleidingseisen niveau 2

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (alle varianten)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• Entree-opleiding
• Aka-opleiding
• mbo niveau 1

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?