Allround Assistant Business Services

De opleiding heet nu: Allround Assistant Business Services. Dit was voorheen de opleiding Office Assistant en is samengevoegd met de opleiding Financieel Administratief Medewerker. zo heb je nog meer aan deze opleiding!

Het beroep

Als Allround Assistant Business Services ondersteun je professionals in de zakelijke dienstverlening om hun werk optimaal te doen en ben je de spil van de organisatie. Je bent ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig,  proactief en kan collega's en klanten ontzorgen en je bent een aanpakker. Je ondersteunt met klantcontact, marketing, HR, administratie, facilitair, financiële- en/of juridische diensten.

Als Allround Assistant Business Services regel je de meest uiteenlopende zaken. Je maakt bijvoorbeeld afspraken met klanten of collega’s, houdt agenda’s bij of organiseert bijeenkomsten en vergaderingen. Kortom: geen dag is hetzelfde! Maar ook kunnen je taken gericht zijn op het controleren en bijhouden van de financiële administratie. Inkoopfacturen controleren, urenoverzichten bijhouden en declaraties verwerken. Door jouw precisie weet het bedrijf of je klant hoe het er financieel voorstaat. Een verantwoordelijke job dus! In iedere branche kun je aan de slag, bedrijf, instelling of de overheid.

 

Iets voor jou?

  • Houd je van cijfers en ben je nauwkeurig?
  • Ben je integer?
  • kun je overzichtelijk werken?
  • Beschik jij over digitale vaardigheden?

Waarschijnlijk ben je dan in je element in dit beroep!

De opleiding

In de kantoortuin worden echte situaties nagebootst. Hier leer je samen te doén. Een goede samenwerking met collega’s en klanten is namelijk belangrijk in dit vak. Hierdoor vertrouwt een klant de financiële administratie aan jou toe.

Na de opleiding weet je alles over debiteuren, crediteuren, inkoopfacturen en boekhouding. Je herkent onregelmatigheden in financiële gegevens  of voorraadbeheer en weet hoe je de klant hierover adviseert of informeer je de leidinggevende. Extra begeleiding nodig tijdens de opleiding? Of wil je je studie anders inrichten? Je coach helpt graag.

Communiceren in Nederlands en Engels is belangrijk in dit beroep. Dit leer je tijdens de vakinhoudelijke lessen. Ook vergaderen, notuleren, organiseren en zakelijk telefoneren komen aan bod.

Als praktische oefening organiseer je echte bijeenkomsten, zoals een diplomering of ouderavond en voer je rollenspellen uit met medestudenten. Dit doe je in de ingerichte kantoortuin op Menso Alting. Een groot gedeelte van je studie ga je op stage bij een bedrijf.

 

Door jouw precisie weet een bedrijf
hoe het er financieel voorstaat


BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

 

 

Toelatingseisen niveau 3

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?