Vakman-ondernemer

Het beroep

Heb je je vakdiploma niveau 3 of 4 (bijna) op zak en wil je aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dat kan met de studie Vakman-ondernemer. Je leert hoe je een goede start met je bedrijf maakt én je zet ook daadwerkelijk de eerste stappen!

Vanaf het eerste moment ga je aan de slag met jouw eigen onderneming, in welke branche dan ook.

Iets voor jou?

  • Is het je wens een eigen bedrijf te beginnen?
  • Werk je graag zelfstandig en kun je goed beslissingen nemen?
  • Zie je snel mogelijkheden en ben je commercieel ingesteld?

Dan schuilt er misschien wel een rasechte ondernemer in jou!

De opleiding

Boekhouding, klantenwerving en promotie, zomaar een paar onderwerpen waar je als ondernemer zelf mee aan de slag moet gaan. Dit en nog veel meer, komt voorbij tijdens deze studie. Ook leer je hoe je van idee tot uitvoering komt, door de lean-startup, mindmapping en het Business Model Canvas.

Op school werk je aan uitdagende opdrachten en maak je kennis met topondernemers uit de regio. Vanaf de tweede periode ga je wekelijks een dag op stage. Kortom: alle ingrediënten voor een vliegende start.

Alle ingrediënten
voor een vliegende start

 

Toelatingeisen

Om voor deze opleiding toegelaten te worden, geldt dat je een mbo diploma moet hebben gehaald op niveau 3 of 4 of een havo diploma hebt.


Samenwerking

Deze specialistenopleiding wordt aangeboden vanuit ZetUp, een co-creatie van het Deltion College, Landstede MBO en Menso Alting Zwolle. Je hebt minimaal een mbo niveau 3-diploma nodig.

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL 

De BBL-variant betekent dat je 1 dag per week naar school gaat en de overige dagen stage loopt bij een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Leerweg

BOL/BBL

Duur

1 jaar

Niveau

4