Vakman-ondernemer

Het beroep

Heb je je vakdiploma niveau 3 of 4 (bijna) op zak en wil je aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dat kan met de studie Vakman-ondernemer. Je leert hoe je een goede start met je bedrijf maakt én je zet ook daadwerkelijk de eerste stappen!

Vanaf het eerste moment ga je aan de slag met jouw eigen onderneming, in welke branche dan ook.

Iets voor jou?

  • Is het je wens een eigen bedrijf te beginnen?
  • Werk je graag zelfstandig en kun je goed beslissingen nemen?
  • Zie je snel mogelijkheden en ben je commercieel ingesteld?

Dan schuilt er misschien wel een rasechte ondernemer in jou!

De opleiding

Boekhouding, klantenwerving en promotie, zomaar een paar onderwerpen waar je als ondernemer zelf mee aan de slag moet gaan. Dit en nog veel meer, komt voorbij tijdens deze studie. Ook leer je hoe je van idee tot uitvoering komt, door de lean-startup, mindmapping en het Business Model Canvas.

Op school werk je aan uitdagende opdrachten en maak je kennis met topondernemers uit de regio. Vanaf de tweede periode ga je wekelijks een dag op stage. Kortom: alle ingrediënten voor een vliegende start.

Alle ingrediënten
voor een vliegende start


Samenwerking

Deze specialistenopleiding wordt aangeboden vanuit ZetUp, een co-creatie van het Deltion College, Landstede MBO en Menso Alting Zwolle. Je hebt minimaal een mbo niveau 3-diploma nodig. Voor het aanmelden van deze opleiding word je doorverwezen naar de pagina van Landstede MBO, klik dan hier.

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL 

De BBL-variant betekent dat je 1 dag per week naar school gaat en de overige dagen stage loopt bij een erkend leerbedrijf. 

 

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Leerweg

BOL/BBL

Duur

1 jaar

Niveau

4

Toelatingseisen niveau 4

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2 of 3