Retailspecialist

De opleiding Retailspecialist was voorheen de opleiding Verkoopspecialist

Het beroep

Voor een Retailspecialist draait alles om de klant. Een tevreden klant komt hoogstwaarschijnlijk terug in je winkel, dat realiseert een verkoopspecialist zich maar al te goed.

Als Retailspecialist geef je deskundig advies aan de klant en je hebt veel kennis van het assortiment. Dankzij jou is de winkel netjes en zijn artikelen op een aansprekende manier gepresenteerd. Je leidt het verkoopteam en bedient de kassa. Ook coördineer je de ontvangst en de opslag van goederen. Je werkt in het midden- en kleinbedrijf.

Iets voor jou?

  • Heb je een vlotte babbel en kun je je goed inleven in anderen?
  • Geef je anderen graag advies?
  • Heb je oog voor presentatie?

Drie keer ‘ja’? Kies dan voor deze studie!

De opleiding

Het voeren van een verkoopgesprek, goederenontvangst, etaleren en offertes maken. Allemaal werkzaamheden die een verkoopspecialist moet kunnen. Tijdens deze studie leer je hier alles over. Geregeld ga je op onderzoek uit bij lokale bedrijven. Op deze manier ontdek je hoe ondernemers bezig zijn met bijvoorbeeld voorraadbeheer en goederenontvangst.

Direct al in het eerste jaar ga je op stage, dé manier om echt kennis te maken met het vak. Maar ook op school ben je al bezig met de praktijk, omdat je opdrachten uitvoert voor regionale ondernemers in de detailhandel. Gedurende de opleiding word je begeleid door een persoonlijke loopbaancoach.

Voor een Retailspecialist
draait alles om de klant


BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL

Werken en leren combineren? Geen probleem! Deze opleiding kun je namelijk volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 3

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?