Ondernemer Handel/ Retail

De opleiding heet nu: Ondernemer Retail. Voorheen was dit de opleiding Ondernemer Handel.

Het beroep

Een ondernemer retail geeft leiding aan een zelfstandige onderneming. Bij het opstarten van een eigen onderneming komt veel kijken, zoals het opstellen van strategieën op het gebied van marketing, personeel en in- en verkoop. Ook is het een uitdaging om nieuwe klanten te bereiken en aan je te binden. Hoe doe je dat? En hoe behaal je goede omzetresultaten?

Deze opleiding stoomt je klaar voor het ondernemerschap. Je kunt ook aan het werk als leidinggevende in een winkel.

Iets voor jou?

  • Zie jij waar kansen liggen en ga je uitdagingen niet uit de weg?
  • Kun je goed zelfstandig werken en voel je je snel verantwoordelijk?
  • Maak je gemakkelijk contact met mensen en vind je het geven van goede service belangrijk?

Dan ben je een ondernemer in de dop! Ontwikkel je met deze opleiding tot professional.

De opleiding

Om je klantenkring uit te breiden is het slim om te netwerken met andere ondernemers. Je kunt veel van elkaar leren en elkaar versterken. Tijdens deze opleiding werk je daarom samen met ondernemers in de regio.

Het voeren van verkoopgesprekken, leidinggeven aan medewerkers en het uitzetten van marketingstrategieën. Zomaar een paar onderwerpen die voorbij komen tijdens deze studie. Ieder jaar loop je stage in een branche naar jouw keuze. Ook kun je je eigen onderneming opstarten tijdens de studie.

Tijdens deze opleiding werk je samen
met ondernemers in de regio


BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

 

Toelatingseisen niveau 4

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2 of 3

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?