(Junior) accountmanager

Het beroep

Een junior accountmanager onderhoudt contacten met accounts: dat zijn grote en belangrijke klanten van het bedrijf waarvoor je werkt. Als junior accountmanager denk je met de klant mee, geef je advies en informeer je je klanten over de nieuwste ontwikkelingen. Je bent medeverantwoordelijk voor de verkoopresultaten van je team, zonder daarbij wensen en behoeften van de klant uit het oog te verliezen. Je realiseert je goed: een tevreden klant komt terug.

Klachtenafhandeling, promotie van producten of diensten en verkoopgesprekken behoren tot je werkzaamheden. Daarnaast werf je nieuwe klanten. Je kunt aan de slag in ieder bedrijf dat dagelijks contact onderhoudt met klanten.

Iets voor jou?

  • Denk je in oplossingen in plaats van in problemen?
  • Ben jij klantgericht, commercieel ingesteld en beschik jij over goede mondelinge vaardigheden?
  • Vind je het leuk om te onderhandelen?

Dan zou je wel eens een goede junior accountmanager kunnen zijn!

De opleiding

Telefonische acquisitie, onderhandelen, marketing en bedrijfseconomie, zomaar een greep uit de vakken die aan bod komen tijdens deze studie. Je leert accountplannen opstellen, uitvoeren en evalueren, zodat je inzicht krijgt in wat de klant wil. Tijdens de jaarlijkse stages voer je het geleerde in de praktijk uit.

Na de studie kun je zelfstandig een verkooptraject uitvoeren: van klantenwerving tot het voeren van verkoopgesprekken en het opmaken van offertes. In je studie werk je aan opdrachten voor regionale bedrijven, zo bouw je al vroeg een netwerk op.

Je realiseert je goed:
een tevreden klant komt terug


BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

BBL

Werken en leren combineren? Geen probleem! Deze opleiding kun je namelijk volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook veel volwassenen kiezen voor deze manier van leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 4

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2 of 3

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?