Commercieel medewerker

Het beroep

Als commercieel medewerker verkoop je producten of diensten. Je onderhoudt contact met de klant en zorgt voor nieuwe klanten en opdrachten. Je onderscheidt je door goed te luisteren naar de klant en betrouwbaar advies te geven. Zo bouw je indirect aan je netwerk.

Je stelt offertes op, gaat onderhandelingen aan en zorgt voor een goede afhandeling van de koop.

Iets voor jou?

  • Ben je in staat goed te luisteren naar klanten en hierop in te spelen?
  • Heb je een commerciële instelling en ben je doelgericht?
  • Ga je een creatieve uitdaging niet uit de weg?

Dan bezit je de belangrijkste kwaliteiten voor een commercieel medewerker!

De opleiding

Wat is de relatie van het bedrijf met de omgeving? Op welke manier heb je hier invloed op? Dit soort vragen komen tijdens de studie aan bod. Daarnaast leer je hoe je bijvoorbeeld een offerte opstelt, een klacht afhandelt en hoe je onderhandelt.

Juist in de praktijk ontdek je wat het vak inhoudt. Daarom ga je ieder jaar op stage en voer je echte opdrachten uit voor bedrijven in de regio. Ook is er ruimte om de opleiding in je eigen tempo te doorlopen. Je persoonlijke loopbaancoach adviseert hierin.

Je onderscheidt je door goed te luisteren
en betrouwbaar advies te geven


BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Toelatingseisen niveau 3

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (kb, gl, tl)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• mbo niveau 2

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?