Medewerker facilitaire dienstverlening

Het beroep

Wie werkt in de dienstverlening, werkt graag voor en met mensen. Deze studie zorgt ervoor dat je breed wordt opgeleid. Zo kun je werken in een ziekenhuis, hotel, conferentieoord, bedrijfskantine of catering- of schoonmaakbedrijf.

Facilitaire medewerkers zijn onmisbaar voor grotere organisaties. Samen met je collega’s help je bij ondersteunende taken, zoals het ontvangen en verwerken van inkomende post, de inrichting van de vergaderzaal, het schoonhouden van het gebouw en de bevoorrading van producten. Naast het praktische werk, ben je een visitekaartje. Je ontvangt gasten en staat ze vriendelijk te woord. Een facilitair medewerker is een echte duizendpoot.

Iets voor jou?

  • Maak je het anderen graag naar de zin?
  • Ben je klantgericht, flexibel en houd je het overzicht?
  • Steek je graag de handen uit de mouwen?

Dan ben je op de juiste plek in de dienstverlening!

De opleiding

De opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening is gericht op de praktijk. Dit zie je terug in de opdrachten, op school en tijdens stage. Als facilitair medewerker moet je regelmatig samenwerken met anderen: collega’s, klanten en opdrachtgevers met verschillende achtergronden. Daarom werk je op school samen met andere studenten. Door bijvoorbeeld met elkaar een ruimte in te richten of een maaltijd te bereiden.

Ongeveer de helft van de week zit je op school, de andere helft loop je stage en werk je aan opdrachten. Tijdens stage krijg je een goed beeld van het beroep, zodat steeds duidelijker wordt welke kant je op wilt. Je stagedocent van Menso Alting heeft nauw contact met je stagebegeleider en komt meerdere keren per jaar bij je langs.

Een facilitair medewerker is een echte duizendpoot

 

BOL

Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Leerweg

BOL

Duur

1,5 jaar

Niveau

2

Opleidingskosten