Medewerker facilitaire dienstverlening

Het beroep

Wie werkt in de dienstverlening, werkt graag voor en met mensen. Deze studie zorgt ervoor dat je breed wordt opgeleid. Zo kun je werken in een ziekenhuis, hotel, conferentieoord, schoonmaakbedrijf, bedrijfskantine of cateringbedrijf.

Facilitaire medewerkers zijn onmisbaar voor grotere organisaties. Samen met je collega’s help je bij ondersteunende taken, zoals het ontvangen en verwerken van inkomende post, de inrichting van de vergaderzaal, het schoonhouden van het gebouw en het aanvullen van de voorraad.

Naast het praktische werk, ben je het visitekaartje. Je ontvangt gasten en staat hen vriendelijk te woord. Een facilitair medewerker is een echte duizendpoot.

Iets voor jou?

  • Maak je het anderen graag naar de zin?
  • Ben je klantgericht, flexibel en houd je het overzicht?
  • Steek je graag je handen uit de mouwen?

Dan ben je op de juiste plek in de dienstverlening!

De opleiding

De opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening is gericht op de praktijk. Dit zie je terug in de opdrachten, op school en tijdens stages. Als facilitair medewerker moet je regelmatig samenwerken met anderen: collega’s, klanten en opdrachtgevers, met verschillende achtergronden. Daarom werk je op school samen met andere studenten. Door bijvoorbeeld met elkaar een ruimte in te richten of een maaltijd te bereiden.

Ongeveer de helft van de week zit je op school, de andere helft loop je stage en werk je aan opdrachten. Tijdens je stage krijg je een goed beeld van het beroep, zodat steeds duidelijker wordt welke kant je op wilt. Je stagedocent van Menso Alting heeft nauw contact met je stagebegeleider en komt meerdere keren per jaar bij je langs.

Een facilitair medewerker
is een echte duizendpoot

BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden

Lijkt dit je een leuke opleiding, klik dan op de oranje balk om je aan te melden. Klik dan op de oranje balk! Wij maken gebruik van CAMBO voor het aanmelden voor je opleiding. Dat gaat heel handig via je DigiD. Heb je die nog niet, vraag die dan eerst aan. Daarnaast kun je bij ons je het hele jaar door aanmelden voor een opleiding, ook al staat dat niet in CAMBO. Wil jij op een ander moment instromen dan daar vermeld staat, neem dan contact met ons op via info@mensoalting.net en dan bekijken we wat er voor jou mogelijk is!

Kans op werk

Na je opleiding heb je in de regio Zwolle een bepaalde kans op werk. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.

Opleidingseisen niveau 2

Je bent toelaatbaar als je beschikt over een van de volgende diploma’s/papieren:

• vmbo (alle varianten)
• overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar 4
• Entree-opleiding
• Aka-opleiding
• mbo niveau 1

Meelopen?

Wil je een dagdeel meelopen bij de opleiding van je keuze?