Helpende Zorg & Welzijn

Het beroep

Als Helpende Zorg en Welzijn help en verzorg je hulpbehoevende mensen. Door ouderdom, ziekte, verslaving, beperking of psychiatrische problemen kunnen ze dat niet zelf. Zo help je hen bij het schoonmaken van de leefomgeving, het bereiden van eten of de dagelijkse verzorging. Ook een gesprek voeren is belangrijk in je werk. Je werkt in teamverband en onder een leidinggevende.

Met deze opleiding kun je veel kanten op. Wil je werken in een ziekenhuis of in een verzorgingshuis? Of liever bij mensen thuis? Het kan allemaal. Als je het leuk vindt om met kinderen te werken, kun je ook aan de slag bij een kinderdagverblijf of naschoolse opvang.

Iets voor jou?

  • Sta je voor anderen klaar en ben je vriendelijk?
  • Past het bij je om iets voor een ander te betekenen?
  • Vind je het fijn om een rol te spelen bij de ontwikkeling van kinderen?

Meld je aan voor de opleiding en kom kennismaken!

De opleiding

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn is zeer afwisselend. De ene helft van de week zit je op school en de andere helft werk je aan opdrachten en loop je stage. Hierdoor krijg je een goed beeld van het beroep.

Je krijgt les van docenten met ruime ervaring binnen zorg en welzijn. Van hen leer je hoe je zorg kunt geven aan mensen die dat niet meer zelf kunnen. Wat hebben zij nodig? Binnen de opleiding leer je mensen verzorgen, bedden opmaken, koken en schoonmaken. Daarnaast leer je kinderen begeleiden in hun ontwikkeling.

Na deze opleiding kun je eventueel doorstromen naar een niveau 3-opleiding, zoals Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG of Pedagogisch werk.

Ook een gesprekje voeren
is belangrijk in je werk

BOL

Deze opleiding volg je via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Leerweg

BOL

Duur

1,5 jaar

Niveau

2

Opleidingskosten