Het verhaal van Fimme

‘Ik vraag me altijd af wat iemand wel kan’
“Ik werk graag met mensen, daarom heb ik gekozen voor deze opleiding. Op school leer ik hoe ik kan omgaan met dingen waar ik in de praktijk tegenaan loop. Iedere vrijdag werk ik op een dagbesteding voor mensen met een zwaar lichamelijke beperking. Het was wel even wennen om mensen op de wc te zetten, te douchen en te helpen met eten. Toch doe ik dit werk graag. Ook al zijn de mensen zwaar gehandicapt, ik zie wel vooruitgang. Kort geleden kwam er een nieuwe man naar de dagbesteding, hij zat alleen maar voor zich uit te kijken. Ik heb meerdere activiteiten met hem gedaan, we gingen fietsen en spelen met de duplo. Hij bloeide er van op. Altijd vraag ik me af wat iemand wel kan, in plaats van waar iemand hulp bij nodig heeft.

Op Menso Alting is veel persoonlijk contact tussen studenten onderling, ook met studenten uit andere opleidingen. In mijn klas voel ik me prettig, er wordt niet gepest, we zijn open en eerlijk naar elkaar en er is ruimte om vragen te stellen. Ik heb gekozen voor Menso Alting omdat het een christelijke school is. God is belangrijk voor mij, ik betrek Hem in alle keuzes die ik maak.

Ik wilde graag een gebedsgroep starten op school, docenten reageerden hier enthousiast op. Eerst waren we met vijf studenten, inmiddels zijn we met z’n vijftienen. Iedereen is welkom. We praten overal over en leren ontzettend veel van elkaar en van God. Soms bidden we ook dat studenten tot geloof mogen komen. We zien gebedsverhoringen, God luistert echt. Kort geleden kwam ik erachter dat er ook een gebedsgroep is voor docenten, zij bidden voor ons. Bijzonder toch?”

groet,

Fimme