Het verhaal van Erik Jan

‘Mijn onderneming valt goed te combineren met mijn studie’


“Veertien jaar was ik toen ik mijn eigen bedrijf: De Seizoens Groenteboer startte. Ik kwam op het idee om op een bakfiets groente en fruit langs te brengen in Dronten. Mensen reageerden direct heel positief. Het heeft ook iets authentieks: zo’n oude fiets vol met groente en fruit. Het doet mensen denken aan vroeger.

Andere studenten hebben een baantje bij de Jumbo, maar ik zit liever op mijn bakfiets. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag ga ik direct na schooltijd langs bij mijn vaste klanten. Veel van mijn klanten zijn druk en werken doordeweeks, tijd om naar de supermarkt te gaan is er dan niet. Hoe handig is het dan dat ik langskom met groente en fruit? Grote toekomstplannen voor mijn bedrijf heb ik niet echt, wie weet schaf ik ooit een tuktuk aan. Maar misschien word ik ook wel geschiedenisleraar of makelaar. Met de studie die ik volg, kan ik gelukkig veel kanten op.

Mijn eigen onderneming valt goed te combineren met mijn studie. Als het erg druk is, overleg ik met mijn coach of ik vrijstelling kan krijgen. Naast mijn werk, besteed ik graag tijd aan mijn studie. We hebben het nu over hoe je producten verkoopt aan bedrijven, dat is wel even wat anders dan aan consumenten. Toch herken ik ook veel situaties. Wat ik heb geleerd tijdens de opleiding, pas ik toe in mijn werk als groenteboer.

Op Menso Alting voel ik me thuis. Ontmoeting staat er centraal: de lijntjes tussen studenten en docenten zijn kort en ik ken veel studenten. Er is hier veel openheid om te praten over het geloof, dat vind ik fijn.”

groet,

Erik Jan