Werken in de Zorg

Hi, ik ben Kelly, 21 jaar oud en net afgestuurd voor verpleegkundige. Ik ben op dit moment werkzaam in een verzorging/verpleeghuis waar ongeveer 50 zorgvragers wonen in hun eigen appartementen en zorg ontvangen.

Hoe ik deze tijd rondom het virus Corona in een woord kan beschrijven is met het woord: hartverscheurend. Zorgvragers waar je al een hele tijd zorg aan verleent, in een klap ernstig ziek.

Zorgvragers mogen niet meer hun appartement verlaten en geen familie meer ontvangen, om zichzelf te beschermen tegen dit verschrikkelijke virus. Hierdoor neemt de eenzaamheid van de zorgvragers erg toe, wat mij enorm aan het hart gaat!

Wat ik zelf erg confronterend elke dienst weer vindt is, wanneer je door de gangen loopt en bijna op elke deur bovenstaande afbeelding ziet. Dit maakt me nog meer bewust met welke kwetsbare doelgroep ik werk. Ik heb met eigen ogen gezien wat voor leed en pijn dit virus met zich mee brengt.

Ik ben wel ontzettend blij en dankbaar dat ik in deze hartverscheurende periode mij dienstbaar op kan stellen voor kwetsbare zieke ouderen!