Skills Heroes 2021, de finale: de deelnemers van Menso Alting stellen zich voor

De voorrondes van Skills Heroes 2021 zijn afgerond en de namen van de 23 studenten die namens Landstede Groep deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) van Skills Heroes zijn bekend. Als onderdeel van de Landstede Groep neemt ook mbo Menso Alting deel in dit kampioenschap. De deelnemers van mbo Menso Alting stellen zich voor: Linda en Joanne.

Door het coronavirus is de opzet anders dan vorig jaar. Zo zijn er geen kwalificatiewedstrijden en is er ook geen centrale driedaagse finale. In plaats daarvan zijn alle ingeschreven studenten gelijk geplaatst voor de landelijke finales. Deze vinden decentraal plaats, bij verschillende ROC’s door het hele land.

Linda (18), tweedejaars Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen
‘Ik vind de zorg een mooi vak omdat je veel met mensen in contact bent, je de hulp kan bieden die ze nodig hebben en daarvoor dan een glimlach terugkrijgt. De Skills Heroes-wedstrijd lijkt me een leuke leerervaring. Om me voor te bereiden ga ik casussen doornemen en op stage veel feedback vragen.’

Linda doet op 12 maart mee aan het NK bij Scalda in Goes.  

Linda doet op 12 maart mee aan het NK bij Scalda in Goes.

Joanne (18), derdejaars Onderwijsassistent 
‘Ik loop voornamelijk stage in groep 1, maar help ook mee in andere groepen. Met kinderen bezig zijn is echt mijn passie. Hoe jij als juf communiceert met de kinderen, maar ook hoe ze onderling communiceren is zo leuk. De variatie in leeftijden is heel erg interessant. Ik vind het echt super om de ontwikkelingen bij kinderen te zien en het aandeel dat jij daarin als onderwijsassistent mag hebben.

Deelnemen aan het NK is daarom ook een supermooie ervaring! Op een hele andere manier kijk je naar je toekomstige beroep: door de opdrachten tijdens de voorrondes, maar ook straks bij het NK. 

Wat ik meer wil inzetten tijdens mijn werk is mijn creativiteit. Door Skills Heroes kan ik mij daarin meer ontwikkelen. Op stage oefen ik hier alvast mee. Zo geef ik lesjes op een creatieve manier, vertel verhalen op een belevende manier probeer de kinderen daarin echt mee te laten beleven. Ook denk ik bewust na over leerdoelen, hoe kan ik die aan bod laten komen? Vaak doe ik dat op een actieve manier. Door met kinderen een activiteit te doen, worden ze enthousiast. Dat vind ik belangrijk.’

Joanne, student van mbo menso alting zwolle,  neemt op 9 maart deel aan het NK bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Joanne neemt op 9 maart deel aan het NK bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch.