Projectbureau nieuwe schooljaar van start!

Het projectbureau van mbo Menso Alting draait weer. Een mooie kans voor uw organisatie om studenten in te zetten op een project of evenement wat u graag georganiseerd wilt hebben.

Win-Win
We gaan uit van een win-win situatie waarbij u studenten de mogelijkheid geeft hun talenten in te zetten en zich zo voor te bereiden op het werkveld met een echte case. Tegelijk voor uw organisatie ook winst omdat u relatief eenvoudig een project kunt laten uitvoeren of evenement kunt laten organiseren!

Inspiratie
Hieronder een greep uit de projecten die we eerder hebben uitgevoerd. Een mooie samenwerking met het werkveld. We hopen op een leuke, interessante, waardevolle samenwerking met uw organisatie. 

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden via projectbureau@mensoalting.net

 


Beleeftheater Milieuraad
De Milieuraad ontwikkelt iedere 2 jaar een ‘beleeftheater’, een minimusical met mee-doe-dingen voor kinderen van de groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen in Zwolle. Daarbij is al een aantal keren assistentie verleend door onze studenten. De taak van onze studenten is de kinderen te assisteren bij de aangeboden workshops in dit beleeftheater. Voor dit project worden eerstejaarsstudenten onderwijsassistent/pedagogisch werk ingezet. Een prachtig project waarbij studenten op een speelse, mooie manier met kinderen aan het werk kunnen en op die manier hun eerste ervaring in de praktijk opdoen.

 Escaperoom St. Sprank
Op verzoek van St. Sprank, een zorgverlener, is in september 2019 een escaperoom ontwikkeld. Deze is voor het eerst ingezet in een door St. Sprank georganiseerde werkveldmiddag, maar daarna nog diverse malen opgezet bij andere activiteiten van onze school. De escaperoom is ontwikkeld door studenten Maatschappelijke Zorg van onze school, in het kader van het keuzedeel ‘Zorginnovaties en Technologie’. Een hele leuke “out-of-the-box”-opdracht, waarmee niet alleen onze studenten heel druk zijn geweest, maar ook diverse bezoekers van de escaperoom….

Notuleren
Onze studenten Office- & Managementsupport zijn ingezet om notulen te maken van vergaderingen van een interne commissie van zorgverlener IJsselheem. Een mooie praktijkervaring voor deze studenten én een werkdrukverlichting voor de mensen van IJsselheem. Ook hier was wederom sprake van een win-win situatie.

Marketingplannen
Onze studenten Commercie hebben voor enkele vrijwilligersinitiatieven in Zwolle een marketingplan opgezet. De opdracht aan onze studenten was in alle gevallen om een plan te maken waarmee de naambekendheid van de opdrachtgever vergroot werd. In de plannen werd een voorzet gegeven via welke media heet best de publiciteit kan worden gezocht en hoe dat op de meest productieve manier dient te gebeuren. Een eye-opener voor de opdrachtgevers en een prachtige praktijkopdracht voor de studenten.