Mbo Menso Alting Zwolle zet mensen in beweging

In 2019 heeft onze docent Gezondheidszorg, Marjan de Jonge een lespakket samengesteld om studenten in beweging te zetten in de wereld. Oog voor de medemens hebben en  je belangeloos in zetten voor een ander lijkt tegenwoordig niet zo heel normaal meer. Des te meer reden om voor een ander bezig te zijn en te ervaren hoe fijn dat is om te doen.

Ontstaan van deze beweging
Onze docent heeft zelf diabetes en zij neemt deel aan een wandelchallenge via de foundation van Bas van de Goor. De opbrengst van deze uitdaging is voor kinderen met diabetes. Hiervoor zal ze zelfs een deel van de Pelgrimsroute lopen naar Santiago en daar traint ze hard voor. De reis is wel uitgesteld maar hopelijk kan deze wel doorgaan in juni 2021.

Dit bracht haar op het idee om alle studenten Verpleegkunde van mbo Menso Alting in beweging te zetten voor een ander. Zo is het lespakket geboren en ontstaan er mooie acties.

Geluksgevoel
Iedereen wil graag gelukkig zijn, maar hoe bereik je dat nou? Er zijn vele onderzoeken geweest naar de factoren die bepalend zijn voor het geluksgevoel. Wat is gebleken: een bijdrage leveren maakt gelukkig! Vrijwilligerswerk levert net zo veel geluk op als een verdubbeling van het inkomen werd zelfs gesteld. Iets bijdragen aan het leven van een ander geeft je het gevoel dat je leven zin heeft en waardevol is. Door mensen te helpen of je in te zetten voor een goed doel kun je je vaardigheden ontwikkelen en krijg je zelfs meer grip op je leven! Een leuke bijkomstigheid toch terwijl je je voor een ander inzet?!

Acties
Studenten van mbo Menso Alting zetten zich tijdens deze lessen in om acties te bedenken om anderen te kunnen helpen. De komende periode worden er weer geweldige acties bedacht en uitgevoerd. Via Social Media houden we jullie op de hoogte van wat er allemaal georganiseerd wordt. Onze studenten zijn weer heel creatief en actief aan de slag gegaan. Prachtig om te zien!

 

Meer weten over Bas van de Goor? Klik dan hier voor informatie.