Hike dag Youth For Christ

Vrijdag 26 november hebben de studenten van de opleidingen Management Assistant, Junior Assistant Accountant, Financieel Administratief medewerker en Office Assistant deelgenomen aan de Hikedag van Youth for Christ Zwolle.

Om 8.30 uur verzamelde de groep in alle vroegte op de locatie van YFC om vervolgens in groepjes van vijf studenten op pad te gaan met een routekaart. Door het oplossen van puzzels konden ze ontdekken waar de route naartoe ging. Daarvoor moesten ze met elkaar communiceren en elkaars vaardigheden leren kennen en inzetten.

De eerste stop was bij de Schellerberg, daar stond een lunch klaar voor de deelnemers.
Ze hadden er toen al een flinke tocht op zitten en de vermoeidheid begon wat toe te slaan. Na de lunch ging de tocht verder richting het centrum van de stad. Daar werden ze verwacht in het Dominicanenklooster en de Jeruzalemkerk. 

In de Jeruzalemkerk kregen de groepjes een rondleiding door het gebouw en mochten ze zelfs even een kijkje nemen bovenop het orgel. Daarna keek iedereen met elkaar een korte inspirerende film over het ontdekken en inzetten van je mogelijkheden en talenten. Aan de hand van een aantal gespreksvragen werd de film nabesproken. Na deze stop vervolgde de route zich weer naar het beginpunt en daar wachtte een heerlijke maaltijd van restaurant het Vliegende Paard in Zwolle.

Bij terugkomst werd de dag nabesproken aan de hand van de werkvorm ‘de lichtcirkel’.

Studenten moesten dichtbij of ver van de lichtjes af gaan staan als ze het wel of niet eens waren met de stellingen die opgenoemd werden. Op basis van de uitkomsten werd er om een reactie van de studenten gevraagd. De reacties op de dag waren erg positief. Het was zwaar geweest maar daardoor waren ze wel dichter bij elkaar gekomen en uiteindelijk waren ze erg trots op zichzelf dat ze het hadden doorstaan.