Landstede Groep

Goud voor Lars Aikema bij NK Skills Heroes

31 maart 2023

Harderwijker Lars Aikema student van mbo Menso Alting in Zwolle, mag zich sinds afgelopen weekend de beste mbo-student Verkoopspecialist van Nederland noemen. Hij won tijdens de NK beroepenwedstrijd Skills The Finals een gouden medaille in de categorie Verkoopspecialist. Tijdens het tweedaagse evenement op 23 en 24 maart van WorldSkills Netherlands in de RAI in Amsterdam hebben honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten gestreden om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.

Per beroep gingen de acht beste studenten de strijd aan om de nationale titel. Deze acht studenten hebben daarvoor deelgenomen aan kwalificatiewedstrijden in het land en op hun eigen scholen. Zij kregen diverse opdrachten die gebaseerd zijn op de kwalificatiedossiers in het mbo en beoordeeld worden door een onafhankelijke vakjury.

Ode aan het beroepsonderwijs door de Koning, ministers en overige supporters 
Skills The Finals werd geopend door de ministers Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs). De ministers spraken zich uit over: kiezen voor passie en talent en aandacht voor de beroepspraktijk. Daarna gingen ze in gesprek met studenten en docenten. Koning Willem-Alexander bracht ook een ode aan het beroepsonderwijs en ging in gesprek met finalisten, voormalig kampioenen en juryleden.

Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Netherlands zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. De visie van Skills is om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd. Worldskills Netherlands geeft jongeren hiermee de kans om te excelleren in hun vak.