Corona tijdens je studie… (deel 2)

Corona tijdens je studie. Hoe pak je dat op, zie je dan kansen en hoe maak je er het beste van. Lees het verhaal van Renske.

Mijn naam is Renske ik ben achttien jaar en zit nu in het derde leerjaar van de opleiding Verpleegkunde. Toen ik begon aan deze opleiding had ik net als ieder ander nooit kunnen bedenken dat we in deze crisis terecht zouden komen met alle gevolgen van dien.

HOE VERDER
In mijn tweede leerjaar 
kwam corona om de hoek kijken en moesten de scholen ineens gesloten worden. Ik weet nog goed dat ik toen op stage was en dat het best grappig was, dat we een tijdje vrij van school zouden zijn. Toch was er ook veel verwarring wat wij als klas nou moesten en hoe onze studie verdere invulling zou krijgen. De instelling waar ik stage liep werd gesloten voor bezoekers en ik moest mijn bijbaantje tijdelijk parkeren, omdat je niet meer op twee plekken tegelijk mocht werken. Toen kwam corona ineens toch wel erg dichtbij.  
 
KANSEN ZIEN
School kwam langzaam op gang met online lessen en ik zat ineens heel veel thuis. Wat ik toen vooral ben gaan missen is de klas en hoe we gezamenlijk toch wel deze studie deden. 
Ik was daardoor heel erg op mezelf aangewezen en het was even zoeken hoe ik mijn studie nu invulling ging geven. Op stage kreeg ik een contract aangeboden en ik heb die kans gepakt om meer ervaring in de Zorg op te doen. Dat is wel een voordeel geweest voor mijn verloren uren in het eerste jaar en het vroeg ook creativiteit om de bewoners alsnog de beste zorg te bieden in deze gekke tijd. Familie mocht niet meer langskomen en dat is dan toch lastig uitleggen aan ouderen met dementie. Ik heb geleerd om creatief te zijn en we organiseerden o.a. raambezoeken (wat ook niet meeviel wanneer iemand dementie heeft, want hoe leg je uit waarom iemand ineens achter glas staat). Ik ben dankbaar voor de ervaring en kansen die ik in de Zorg heb gekregen tijdens deze eerste lock-down 
 
VERBONDEN OP AFSTAND
En nu zijn we alweer een jaar verder en zitten we nog steeds thuis. Ik mis klasgenoten, de lol die we samen hebben en de ervaringen die nu minder gedeeld worden. Deze opleiding gaat over jouw leertraject en als je dit echt wil ga je er zelf hard voor moeten werken, maar ook staat Menso Alting in mijn ogen voor verbondenheid. We gaan samen door deze crisis en maken er het beste van.  

KIEZEN
Misschien sta jij ook wel op het punt om een studie keuze te maken en vind je het lastig om nu de juiste keuze te maken. Op 18 maart hebben we een online Open Huis, waarvoor je je kunt inschrijven via de website van Menso Alting. 

Tot dan!