Beleef de zorg

Werken in de zorg is niet alleen mooi en dankbaar werk, het biedt ook perspectief. De arbeidsmarkt in de zorg is weer booming business. Deze arbeidsmarkt is veel breder en gevarieerder dan men vaak denkt. Om inzicht in de vele mogelijkheden te bieden, organiseert de afdeling gezondheidszorg van Menso Alting Zwolle op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 mei de projectweek ‘Beleef de Zorg’ voor de huidige studenten. Drie dagen vol workshops, theater en interessante ontwikkelingen op het gebied van de zorg aan de Fuchsiastraat 1 te Zwolle.

‘Beleef de Zorg’ is een groots opgezette projectweek waaraan zowel studenten en docenten als een aantal organisaties meewerken, zoals Defensie, vakbond CNV, SGJ (Jeugdzorg), Care&Culture, Hart voor Zwolle. Ook Paul Toes maakt zijn opwachting, hij is oud-speler van het nationaal rolstoelbasketbalteam en nam onder andere deel aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Drie dagen lang is Menso Alting Zwolle aan de Fuchsiastraat 1 the place to be voor studenten die op enigerlei wijze geïnteresseerd zijn in de zorg.

Het programma staat bol van de interessante activiteiten. De projectweek wordt geopend met de show ‘Spiegelkracht’ door de bekende presentatoren Peter Vader en Henk Arnoldus. Op maandag en dinsdag kunnen de deelnemers uiteenlopende workshops volgen, zoals ‘werken bij defensie, je moet het maar kunnen’, ‘vraag het de verpleegkundige’ en ‘omgaan met huiselijk geweld’. Maar ook onderwerpen zoals ‘werken als kinderverpleegkundige’, ‘cliniclowns’ en ‘omgaan met eenzaamheid’ staan op het programma. Op dinsdag is er een bijzonder buitenprogramma met een wensambulance, een scootmobielrace, (S)Cool on wheels met Paul Toes en een spellencircuit.

De projectweek start op maandag 7 mei met de openingsshow Spiegelkracht, om 9.00 uur. ’s Morgens en ’s middags tot 15.30 uur zijn er workshops met een lunchonderbreking. Op dinsdag is er van 9.00 tot 12.15 uur een binnen- en een buitenprogramma. Voor de aantal studenten is er op de laatste dag van de projectweek, woensdag 9 mei, een verrassingsexcursie, georganiseerd door hun eigen coaches.