van havo naar mbo

Een overstap van havo naar een mbo-opleiding is mogelijk wanneer je een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 hebt. Dit is een optie wanneer je liever meer praktijkgericht bezig bent, je de havo toch wat lastig vindt, of je (nog) niet naar het hbo wil.

Praktijkgericht
Op het mbo leer je voor een beroep. Je leert vooral in de praktijk, je krijgt opdrachten vanuit het bedrijfsleven en je gaat op stage. Zo ontdek je waar je talent ligt en kun je je ontwikkelen tot een echte professional op jouw vakgebied. Op het mbo ervaar je wat je beroep inhoudt doordat je in het eerste jaar al stage gaat lopen. 

Voordelen
De voordelen van het mbo zetten we even op een rijtje: 

  • Je volgt een opleiding die bij jouw interesses en talenten past.
  • Door praktijkervaring leer je meteen wat je leuk vindt en doe je praktijkervaring op
  • Als mbo-student doe je al veel ervaring op. Dit geeft je op het hbo vaak een voorsprong op havisten.
  • Door je stage kom je meteen in aanraking met het bedrijfsleven, je begint meteen met het opbouwen van een netwerk 
  • Na het afronden van je mbo-opleiding heb je een vakdiploma op zak waarmee je al kunt gaan werken, je kunt daarna ook nog naar het hbo en met het mbo heb je een goede basis gelegd op de arbeidsmarkt

Iets voor jou?
We zijn een relatief kleine school, met korte lijntjes met onze studenten en onze stagebedrijven. We kennen onze studenten en kunnen goed aansluiten bij veranderingen en ontwikkelingen op allerlei gebieden. Lijkt dit je iets, schrijf je dan in een voor een Open Huis of neem contact op via de chat. We helpen je graag verder!