Vakantieschool

De Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en huidige mbo-studenten die hun niveau van hun Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren. Het is ook bestemd voor leerlingen en studenten die zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. Ook studenten en volwassenen voor wie Nederlands niet de moedertaal is, zijn welkom in deze extra lessen. Menso Alting is de eerste mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid sinds 2012 aanbiedt.

De komende vakantie gaat de Vakantieschool door! Heb je door de coronacrisis moeite met Nederlands, Engels of rekenen en wil je daar actief mee aan de slag, meld je aan! Natuurlijk nemen we bij de Vakantieschool de maatregelen op basis van de richtlijnen van de overheid in acht, waarmee we het onderwijs op anderhalve meter vormgeven. De gezondheid van leerlingen, studenten en medewerkers staan daarbij voorop. 

 

Zwolle: maandag 22 februari tot en met donderdag 25 februari (aanmelden tot 12 februari).

 

Waarom kiezen voor de Vakantieschool?

  • Je wilt je niveau van Nederlands, Engels of rekenen verbeteren.
  • Je wilt je extra goed voorbereiden op een (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid.
  • Je wilt werken in een tempo dat bij jou past, met persoonlijke ondersteuning.
  • Nederlands is niet jouw moedertaal en je wilt graag extra begeleiding.
  • Je ziet het als een investering in jezelf om tijdens je vakantie naar school te gaan.

Serieus les, toch plezier!
De sfeer tijdens de Vakantieschool is gezellig. Iedereen is namelijk gemotiveerd en gaat ambitieus aan de slag, terwijl het vakantie is. De lessen zijn iedere dag van 9.00 tot 13.00 uur, waardoor de Vakantieschool ook te combineren is met een vakantiebaantje of gewoon ontspanning.

Een lesprogramma op maat in een plezierige omgeving
Op de eerste dag wordt door toetsen en/of gesprekken vastgesteld wat jouw leervragen zijn. Elk traject is maatwerk. Na afloop krijg je een certificaat en een persoonlijke evaluatie. Is de periode te kort om je leerdoel te halen? Dan kunnen we je advies geven over een vervolgtraject.

Kosten
De Vakantieschool kost voor deelnemers die niet bij Menso Alting zijn ingeschreven € 50,00 per dag. 

Voor studenten van Menso Alting is deelname gratis. Ook voor leerlingen die nog een opleiding volgen in het voorgezet onderwijs en zich al hebben aangemeld voor een vervolgopleiding bij Menso Alting, is deelname gratis.

Adres
De Vakantieschool vindt plaats op het Rechterland 1 in Zwolle.

Meer info?
Als je meer wilt weten, kun je mailen naar info@vakantieschoolzwolle.nl

Aanmelden
Voor aanmelden klik hier. Je kunt je aanmelden tot een week voordat de Vakantieschool begint.

Let op: je komt dan op de website van Landstede MBO, waar wij mee samenwerken voor de Vakantieschool.