Vakantieschool

De Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en huidige mbo-studenten die hun niveau van het Nederlands, Engels of Rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. Ook studenten en volwassenen voor wie Nederlands niet de moedertaal is, zijn welkom in deze extra lessen. Menso Alting is de eerste mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid sinds 2012 aanbiedt.

De Vakantieschool is dit schooljaar geopend in de volgende periodes

Voorjaarsvakantie: 26, 27 en 28 februari t/m 1 maart 2018
Meivakantie: 30 april t/m 4 mei 2018
Zomervakantie: 23 juli t/m 3 augustus 2018 (shift 1)*
Zomervakantie: 20 t/m 31 augustus 2018 (shift 2)*

*Wijzigingen voorbehouden

Waarom kiezen voor de Vakantieschool?

  • Je wilt je niveau van Nederlands, Engels, of Rekenen verbeteren.
  • Je wilt je extra goed voorbereiden op een (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid.
  • Je wilt werken in een tempo dat bij jou past, met persoonlijke ondersteuning.
  • Nederlands is niet jouw moedertaal en je wilt graag extra begeleiding.
  • Je ziet het als een investering in jezelf om tijdens de vakantie naar school te gaan.

Serieus les, toch plezier!

De sfeer tijdens de Vakantieschool is gezellig. Iedereen is namelijk gemotiveerd en gaat ambitieus aan de slag, terwijl het vakantie is. De lessen zijn iedere dag van 09.00 tot 13.00 uur, waardoor de Vakantieschool ook te combineren is met een vakantiebaantje of gewoon ontspanning.

Een lesprogramma op maat in een plezierige omgeving

Op de eerste dag wordt door toetsen en/of gesprekken vastgesteld wat jouw leervragen zijn. Elk traject is maatwerk. Na afloop krijg je een certificaat en een persoonlijke evaluatie. Is de periode te kort om je leerdoel te halen? Dan kunnen we je advies geven over een vervolgtraject.

Kosten

De Vakantieschool kost voor deelnemers die niet Menso Alting zijn ingeschreven € 30,00 per dag. Dit is inclusief studiemateriaal en exclusief een studieboek (à € 12,50). Mbo-studenten en deelnemers van Menso Alting ontvangen 50% korting op het cursusgeld en betalen € 15,00 per dag. Leerlingen die nog een opleiding volgen in het voorgezet onderwijs en zich al hebben aangemeld voor een vervolgopleiding bij Menso Alting, ontvangen ook 50% korting op de deelnameprijs.

Adres

De Vakantieschool vindt plaats bij Doepark Nooterhof, Goertjesweg 1 in Zwolle.

Meer info of aanmelden voor de Vakantieschool

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor de Vakantieschool? Neem dan contact op met de Infoshop. Je kunt (gratis) bellen met 0800-0245666 of een mailtje sturen naar info@vakantieschoolzwolle.nl.