Studiekeuzeadvies

Wil jij een mbo-opleiding volgen, maar weet je nog niet welke het beste bij jou past? Studie- en LoopbaanOriëntatie (SLO) helpt je bij het maken van de juiste keuze. Een objectieve loopbaanadviseur helpt je tijdens dit traject. Hij of zij stelt vragen over jezelf, je interesses, je stage en/of je werkervaringen en op welke manier je bezig bent geweest met je studiekeuze. De begeleiding bestaat uit één of twee gesprekken van gemiddeld 1 uur en (soms) een beroepskeuzetest. De test geeft niet meteen aan welke opleiding je kunt volgen, maar geeft door middel van sectoren een richting aan. Door het resultaat samen na te bespreken maken we jouw vervolgstappen concreter.

Aan het einde van het traject heb je een concreet actieplan waarmee je verder kunt en weet jij welke opleiding je moet kiezen. In het traject kijken we niet alleen naar de opleidingen die Menso Alting aanbiedt.

Contact
Je kunt een afspraak maken door te bellen met studieloopbaanbegeleiders via 0800-0245666 (gratis informatienummer) of door een mail te sturen naar studiekeuze@mensoalting.net

 

Content image

"Ik help mensen graag, vooral als ze zelf iets niet kunnen. Daarom zit ik bij de opleiding Verpleegkunde goed op mijn plek"

Maarten