Opleidingskosten en boekenlijsten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding bestaat uit een aantal onderdelen

-boeken/lesmateriaal/licenties

-schoolkosten/studiekosten

-lesgeld DUO

Mbo Webshop (boeken, lesmateriaal en schoolkosten)

Een overzicht van de boeken en de schoolkosten per opleiding en leerjaar kun je vinden op onze website. Deze kosten staan bij de opleiding en dan aan de rechterkant. Hier vind je per jaar een overzicht van de kosten. De overige kosten zijn de schoolkosten (zoals bijv. excursies). Het overzicht wat je op onze website kunt vinden staat ook in de mbo webshop en wel vanaf 1 augustus.

Ook dit jaar kun je je opleidingskosten betalen via de Mbo Webshop. Hier hebben we alle lesbenodigdheden en kosten voor je op een rij gezet. Je kunt per onderdeel aangeven wat je wilt bestellen en je kunt kiezen uit diverse betaalmethodes. De boeken mag je overigens ook elders bestellen.


Inloggen? ga naar www.mensoalting.net en log in met je inlogcode en wachtwoord van Menso Alting. Nieuwe studenten krijgen deze code in de week van 1 augustus  thuisgestuurd. Voor de studenten die al op Menso Alting studeren, zijn de opleidingskosten vanaf 1 augustus zichtbaar in de webshop.

LET OP: controleer na het inloggen goed of je de juiste opleiding en het juiste leerjaar ziet staan. Als dit niet het geval is, kun je na de zomervakantie contact opnemen met school.
 
Meer uitleg over de webshop? Bekijk dan dit filmpje.

Lesgeld DUO

Je betaalt lesgeld aan DUO als je op 1 augustus van een nieuw studiejaar 18 jaar of ouder bent, studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. Wie start in een BOL-opleiding, ontvangt een rekening voor de studiekosten van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). BBL-studenten ontvangen in het najaar een factuur via school. In beide gevallen kun je in termijnen betalen.

Financiële ondersteuning

Ga je een BOL-opleiding volgen en is het voor jou (of voor je ouders/verzorgers) moeilijk om de aanvullende kosten, zoals lesmaterialen, te betalen? Laat ons dit dan weten tijdens je plaatsingsgesprek. Met elkaar maken we dan afspraken over de aanschaf van boeken, een laptop, materialen, voorgeschreven kleding en bijvoorbeeld verplichte excursies.

Er zijn verschillende fondsen die leermiddelen vergoeden wanneer dat voor ouders/verzorgers lastig is. Ook gemeenten hebben hier soms regelingen voor. Kijk hiervoor op de website van de gemeente waar je woont.

Het is belangrijk dat je het hier met ons over hebt, zodat je goed van start kunt gaan in de opleiding van je keuze.

Je kunt bij het bestellen in de mbo webshop ook een "knop" aanklikken waarbij je financiële ondersteuning aanvraagt.