Beroepspraktijkvorming (BPV)

BOL-opleiding en stage

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van je beroepsopleiding. Je studie vindt deels in de praktijk plaats, zo werk je samen met mensen uit het vakgebied en voer je echte opdrachten uit.

Door stages bij verschillende organisaties ervaar je hoe het eraan toegaat bij diverse instellingen én ontdek je wat het beste bij jou past. Op je stageplek werk je aan je beroepskwalificaties, zodat je aan het eind van je opleiding klaar bent voor het werkveld.

Studenten ervaren stage als een waardevol onderdeel van de opleiding. In de beroepspraktijk worden ook examens afgenomen.

BBL-opleiding en leerbaan

Kies je voor een opleiding in de BBL (beroepsbegeleidende leerweg), dan combineer je werken en leren. Je gaat een dag per week naar school, de overige dagen ben je aan het werk.

Internationale stage

Longboarden over een Spaanse promenade, een Ierse ceilidh bijwonen of met de hondenslee door het Finse landschap zoeven. Zomaar een paar activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je studie. Want waarom zou je niet een deel van je stage in het buitenland doen? Veel studenten kiezen ervoor om tijdens hun opleiding stage te lopen in het buitenland. Dit geeft je een frisse blik op het werkveld en je leert je te ontwikkelen tot een professional in een internationale context.

Studenten van Menso Alting werken in verschillende landen mee in bedrijven, instellingen en organisaties. Sommige studenten doen de derdejaars stage in het buitenland. Samen met jou gaan we kijken wat bij jou past.

Kortlopende projecten

Geen zin om lang van huis te zijn? We organiseren ook regelmatig kortlopende projecten met scholen in het buitenland, zoals e-mailprojecten, samenwerkingsopdrachten en uitwisselingen. Dus grijp je kans!

Content image

"Op school leer hoe ik kan omgaan met dingen waar ik in de praktijk tegenaan loop."

Fimme Wastenecker (student)