Bij ons studeren

Menso Alting is een veelzijdige en kleinschalige school waar jij centraal staat. We doen er alles aan om jou te laten uitblinken in wat je graag doet en waar je goed in bent, zodat je iets kunt betekenen voor de maatschappij. Het christelijk geloof is onze drijfveer. Het geeft ons dagelijks leven en werk betekenis en leert ons dat ieder mens waardevol is en recht heeft op respect. Daarom stimuleren we studenten om te ontdekken. Wie ben je en op welke manier kun je van betekenis zijn? Onze kernwaarden hierbij zijn: Ambitieus, Betrokken en Confronterend.

Ambitieus

We streven naar het beste, voor onszelf, de student en onze omgeving. Dat betekent dat we altijd bereid zijn om te leren, bij te sturen en grenzen te verleggen. Wij dagen jou uit om ook in beweging te zijn, zodat je je gedurende je leven blijft ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

Betrokken

Wij zijn oprecht geïnteresseerd in jou, jouw vakgebied en de samenleving hier omheen. Goed onderwijs gaat ook over de relatie tussen student en docent. Persoonlijk contact in het onderwijs vinden we daarom belangrijk: docenten kennen hun studenten en zijn betrokken.

Confronterend 

Bij Menso Alting waarderen we je zoals je bent. We confronteren je ook met jezelf. Als je weet wat je kunt, waar je goed in bent en wie je bent, dan worden je talenten goed benut én maak je verschil voor de mensen om je heen.

BrainBoost

Wil jij je talenten een boost geven? Ben je toe aan meer uitdaging? Ben je gemotiveerd, leergierig en beschik je over een ‘drive’? Dan is BrainBoost iets voor jou. BrainBoost is een verrijkend onderwijsprogramma voor studenten niveau 3 en 4 van Menso Alting en Landstede MBO.

Gezonde School

Menso Alting mag zich officieel een Gezonde School noemen. We bezitten namelijk het keurmerk Gezonde School op de thema’s ‘voeding’ en ‘psychosociaal welbevinden’. Zo voldoet de kantine aan de richtlijnen en mag het zich een gouden kantine noemen volgens de eisen van het Voedingscentrum.