Bij ons studeren

Menso Alting is een mbo waarbij we geloven in ontwikkeling. We doen er alles aan om jou te laten uitblinken in wat je graag doet en waar je goed in bent, zodat je je plek kunt innemen in de maatschappij. Het christelijk geloof is onze drijfveer. Het geeft betekenis aan ons dagelijks leven en werk en leert ons dat ieder mens waardevol is en recht heeft op respect. Daarmee stimuleren we studenten om te ontdekken wie ze zijn en op welke manier ze van betekenis kunnen zijn. Onze kernwaarden hierbij zijn: Persoonlijk, Betrokken en Passievol. We dagen je daarbij uit om het beste uit jezelf te halen.

Persoonlijk

We streven naar het beste, voor onszelf, de student en onze omgeving. Dat betekent dat we altijd bereid zijn om je te leren en bij te sturen. Wij dagen jou uit om persoonlijk ook in beweging te zijn, zodat je je gedurende je leven blijft ontwikkelen in deze snel veranderende wereld op een manier waarbij je jezelf kunt blijven.

Betrokken

Wij zijn oprecht geïnteresseerd in jou, jouw vakgebied en de samenleving hier omheen. Goed onderwijs gaat ook over de relatie tussen student en docent. Persoonlijk contact in het onderwijs vinden we daarom belangrijk: docenten kennen hun studenten en zijn betrokken.

Passievol

Bij Menso Alting waarderen we je zoals je bent. Je weet wat je kunt, waar je goed in bent en wie je bent en daarmee kun je gepassioneerd zijn in het werk dat je doet. Dan benut je je talenten op een goede manier en maak je daarmee verschil voor de mensen om je heen.

 

Waarom kiezen studenten nou voor mbo Menso Alting? Hieronder een korte impressie.

BrainBoost

Wil jij je talenten een boost geven? Ben je toe aan meer uitdaging? Ben je gemotiveerd, leergierig en beschik je over een ‘drive’? Dan is BrainBoost iets voor jou. BrainBoost is een verrijkend onderwijsprogramma voor studenten niveau 3 en 4 van Menso Alting en Landstede MBO.

Gezonde School

Menso Alting mag zich officieel een Gezonde School noemen. We bezitten namelijk het keurmerk Gezonde School op de thema’s ‘voeding’ en ‘psychosociaal welbevinden’. Zo voldoet de kantine aan de richtlijnen en mag het zich een gouden kantine noemen volgens de eisen van het Voedingscentrum.