Opleidingskosten

Studeren kost geld. Naast het lesgeld dat je betaalt en waarmee je recht hebt op het volgen van lessen en het doen van examens, betaal je ook nog voor bijkomende studiekosten. Hierbij kun je denken aan boeken, digitale methodes en andere onderwijsbenodigdheden. We doen er alles aan om de opleidingskosten zo laag en reëel mogelijk te houden. Deze kosten staan gespecificeerd op de overzichten die je hiernaast vindt.

MBO Webshop

Dit jaar kun je je opleidingskosten betalen via de MBOwebshop. Dit kun je doen door in te loggen met je inlogcode en wachtwoord van Menso Alting op www.mensoalting.net
Nieuwe studenten krijgen deze code in de week van 27 augustus thuisgestuurd. Voor de studenten die al op Menso Alting zitten zijn de opleidingskosten vanaf 1 augustus zichtbaar in de webshop.
LET OP:  controleer na het inloggen goed of je de juiste opleiding ziet staan en het juiste leerjaar.


Je kunt hier per onderdeel aangeven of je dit nu al wil betalen of evt. later bestellen.
Hiernaast zie je een totaaloverzicht van de opleidingskosten, deze zijn in augustus ook zichtbaar in de webshop.

 Het betalen van de opleidingskosten gaat altijd via de webshop, je kunt kiezen uit diverse betaalmethodes. Boeken kunnen ook via de webshop, maar mag je ook elders bestellen. (voor informatie over boekenlijsten, zie het kopje boekenlijsten)

VOOR UITLEG OVER DE WEBSHOP ZIE DIT FILMPJE
https://vimeo.com/275530740

Cohort

Cohort 2018 betekent dat je in 2018 met je opleiding start. Deze kosten gelden voor de eerstejaars studenten. Cohort 2017 en eerder zijn voor alle tweede-, derde- en vierdejaars studenten.

Wettelijke bijdragen

Wettelijke bijdragen betaal je (les- en cursusgeld) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. De BOL opleiding wordt door DUO verzorgd.  De BBL opleiding gaat via school (factuur in het najaar).

Financiƫle ondersteuning

Start je in een BOL-opleiding? En is het voor jou (of voor je ouders/verzorgers) financieel moeilijk om de aanvullende kosten te betalen? Laat ons dit dan weten tijdens je plaatsingsgesprek! Er zijn namelijk regelingen voor tegemoetkoming bij aanschaf van leermiddelen voor studenten zonder financiële armslag. Met elkaar maken we dan afspraken over de aanschaf van boeken, materialen/gereedschappen, voorgeschreven kleding of bijvoorbeeld verplichte excursies.Dus, schroom niet en maak het bespreekbaar. Zodat je goed van start kunt gaan in de opleiding van je keuze. Ook gemeenten bieden soms aanvullende regelingen voor financiële ondersteuning. Raadpleeg hiervoor de website van de gemeente waar je woont.